Esther Danielle Vermeulen

Esther Vermeulen signeert Het KattenPensionWelkom op mijn site! ik ben Esther Danielle Vermeulen (ED Vermeulen), auteur van de detectiveroman-reeks Bureau MaRiT die zich afspeelt in Rotterdam en omstreken. Inmiddels zijn er 7 delen verschenen, die los van elkaar te lezen zijn.

Een belangrijk onderdeel van het schrijven is de research. Het bijzondere daarvan is dat ik mag praten met rechercheurs van verschillende disciplines zodat de verhalen zo waarheidsgetrouw mogelijk zijn. Ook ga ik op stap met mijn (stief)vader om diverse locaties te bezoeken, mogelijke PD’s. Het streven om 1 boek per jaar te schrijven is tot op heden aardig gelukt, op een jaartje sabbatical na. Ik werk parttime bij een IT-bedrijf en kan mijn financiële baan goed combineren met het schrijverschap. Ik heb economie gestudeerd op de HES in Rotterdam, een stad waar ik geboren en getogen ben en die een grote rol speelt in mijn boeken. Kernelementen in mijn verhalen zijn spannend, ontroerend, meeslepend, met een vleugje romantiek en de nodige humor,” CRIME in een avontuurlijk jasje”. Naast het gezinsleven probeer ik dan ook zoveel mogelijk tijd aan het schrijven te besteden, want schrijven is mijn passie.
Over de boeken: De eerste 5 delen heb ik in eerste instantie zelf uitgegeven onder de naam ED vermeulen Books, totdat in oktober 2015 Veltman Uitgevers mijn pad kruiste. Inmiddels zijn alle delen door deze uitgever uitgegeven en is het een mooie serie geworden waar ik erg trots op ben.

Detectivebureau Bureau MaRiT van de eigenzinnige Marit Johansen speelt zich gedeeltelijk af op het Noordereiland in Rotterdam. Mijn streven is deze reeks jaarlijks uit te breiden met nog meer (ont)spannende avonturen van Marit Johansen. Een prachtige start werd gemaakt door Imre, mijn steun en toeverlaat, (ter vervanging van de website door Krimson.be), die deze bijzondere website voor mij heeft ontworpen en de promotie via de diverse media regelt, waarvoor ik heel dankbaar ben! Ook heeft Eelco Romeijn van POI Creatives een korte film gemaakt over mijn bezoek aan het Noordereiland, die ik nog steeds heel leuk vind. Herman Vissia, eigenaar van ByeleX, heeft mij ‘Buzztalk‘ ter beschikking gesteld, een programma dat bekendheid genereert voor Bureau MaRiT via Twitter, en waarvan ik dankbaar gebruik maak. En dan mag ik zeker de Recherche Rotterdam niet vergeten, voor hun enthousiasme en bereidheid om mij bij te staan met raad en daad. Ik bof enorm met alle hulp!!

Inmiddels is Bureau MaRiT deel 7 Het kattenPension verschenen. Het onderwerp zat al een tijdje in mijn hoofd, en met de opgedane kennis en hulp was het mogelijk om het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Het blijft natuurlijk een echte Bureau MaRiT, want hoe ernstig of spannend de situatie ook is, het verhaal moet aantrekkelijk en ontspannend zijn om te lezen. Dat is de boodschap die ik wil uitdragen, een stukje kennis verweven in een goed verhaal, met een lach en een traan. Tipje van de sluier: Bij gebrek aan werk accepteert Marit een opdracht over een vermiste kat, maar het blijkt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken…

Wordt vervolgd maar weer…

Esther

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl