Bureau MaRiT in de Bibliotheek

Bureau MaRiT blogpost Bibliotheek Kennemerwaard

Onlangs stuitte ik op een recensie geplaatst door Irene, medewerkster van de Bibliotheek Kennemerwaard. De Centrale Bibliotheek 'Biblion' heeft inderdaad de drie delen van Bureau MaRiT besteld, de boeken liggen bijvoorbeeld in de bib van Barendrecht, en ik ben benieuwd in welke bibliotheek de boeken nog meer pronken :-)(In ieder geval alvast 2 adressen gevonden, als iemand nog een andere bibliotheek weet?). Leuk dat ik nu zo ineens een recensie tegenkom:

Blognoot

VRIJDAG 6 JULI 2012

Niets is wat het lijkt....

Er is een nieuwe schrijfster aan het front: Esther Vermeulen, met haar bureau MaRiT. Deze pas verschenen boekenreeks bestaat inmiddels uit drie delen, waarvan deel 3 uitkomt deze zomer. Deel 1 is nu te leen in de bibliotheek en deel 2 is besteld. 

Bureau MaRiT

Het beschrijft het leven van Marit Johansen, die net een detectivebureau is begonnen in Rotterdam, bureau MaRiT (Mysterie & Antwoorden, Relatie & info-Team). Ze heeft ervaring opgedaan als politieagente en een studie psychologie gevolgd omdat ze graag wilt weten hoe iemand tot zijn of haar daad is gekomen. In elk deel worden drie zaken gevolgd en opgelost, ze wordt daarbij bijgestaan door haar oudere broer James die deeltijd bij haar werkt. In dit eerste deel komt Marit in contact met een rijke maar eenzame vrouw die haar man verdenkt van ontrouw, een mysterieuze zaak die draait om een wereldvreemde buurman en wordt ze door een oud collega gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van de vermissing van een driejarig meisje. Werk aan de winkel dus.

ED Vermeulen:

Blogspot Bibliotheek Kennemerwaard

De Barendrechtse schrijfster signeert haar boeken met ED Vermeulen, wat staat voor Esther Danielle. Ze is 49 jaar, heeft een gezin en parttime (financieel) werk. Omdat de misdaad ook haar fascineert (ze heeft dat mooi verweven met haar hoofdpersoon) heeft ze besloten om hier boeken over te schrijven, waarvan nu drie delen zijn uitgebracht. Er zullen er meer volgen.

De cases zijn absoluut niet grof, gaan eerder naar een "Baantjer" dan naar een Ton de Zeeuw of een Peter Römer, die ook net een boek heeft uitgebracht: Chantage. Het kabbelt gezellig door, maar er moet bij gezegd worden dat de wendingen in de verhalen origineel zijn. Dat is dan ook de reden om dit boek te reserveren.

Reserveerbureau MaRiT in de bibliotheek of kijk op: http://www.bureaumarit.nl/ 

Geplaatst door Irene    

Reacties

christl
Esther
Hans Snoeck
Esther