Centraal Boekhuis tour

Die maandag kreeg ik een goed-nieuws-telefoontje met de vermelding dat de boeken van Bureau MaRiT1 vers van de drukpers bij Studio Stoute afgeleverd waren. Voor zo'n bericht trotseer ik graag de kou en zodoende was ik binnen het uur al op het Noordereiland om in ieder geval een aantal doosjes mee te nemen om deze vervolgens naar Culenborg, naar het Centraal Boekhuis, te brengen. Frank Stoute van Studio Stoute printte en passent nog een paar postertjes voor me, leuk voor bij de boekhandel, zodat ik even later met mijn wagentje vol geladen mijn vader op ging halen die me graag wilde vergezellen naar Culemborg. Het was een gezellige en mooie tocht richting de Betuwe, de wegen waren goed bereikbaar en het prachtige witte winterlandschap en magere zonnetje maakten van de 'verplichte' autorit een soort vakantietocht. Tijdens de rit hadden Gerrit en ik de kans om een beetje bij te kletsen over de afgelopen gebeurtenissen. Zo is Gerrit bijvoorbeeld de onofficiele ambassadeur van Bureau MaRiT, hij heeft inmiddels al heel wat boekjes weten te slijten aan geinteresseerden en neemt de boekjes overal mee naar toe, behalve dan tijdens de wisselbekertoernoois van het sjoelen waar hij doorgaans erg fanatiek in is, en erg rechtvaardig... Zonder aanziens des persoons wordt onverbiddelijk en met rechte hand een strakke lijn getrokken voor de hokjes waar de stenen met een beetje geluk doormogen of het ongeluk hebben weer net zo hard teruggeketst te worden naar hun ongelukkige deelnemers. Als dit ook zo gaat met de boekjes berg je dan maar, want zo gemakkelijk kom je er niet van af.

Om een lang verhaal kort te maken, eenmaal gearriveerd bij het Centraal Boekhuis maakten wij eerst een detour langs de receptie waar Ruud Weijs de scepter zwaait. De door ons aangeboden boeken van Bureau MaRiT werden direct in de daarvoor bestemde boekenkast gezet bij hun illustere voorgangers. Dit moment konden wij niet ongezien voorbij laten gaan en dus kwam Gerrit in actie met zijn fototoestel en legde deze gebeurtenis vast op beeld, hetgeen Ruud prima vond. Op mijn vraag of hij de boeken ook wilde gaan lezen hield hij een slag om de arm en merkte voorzichtig op dat het wellicht meer vrouwenboeken waren. Natuurlijk greep ik deze kans met beide handen aan om iets meer over de boeken te vertellen en hem ervan te verzekeren dat ook mannen het een leuk verhaal vonden om te lezen, dus gewoon proberen was het advies. Toen wij vrolijk afscheid van elkaar hadden genomen, begaven wij ons op weg naar de loods om de boeken in te klaren. Onder het genot van een kop cappuccino en een krantje wachtten wij totdat het personeel terug was van de lunch, waarna wij door een vriendelijke medewerkster werden geholpen. Ook dit moment moest vereeuwigd worden, waarop de dame direct een eigen kopie maakte van de pakbon met het webadres van Bureau MaRiT erop, zodat zij de foto nog eens kon bekijken op www.bureaumarit.nl. Ik hoop maar dat zij een beetje geduld heeft, want inmiddels zijn er al een aantal dagen verstreken en heb ik nu pas de gelegenheid een stukje te schrijven en de bewuste foto's te plaatsen.

Ook dit was weer een geslaagd dagje uit en Gerrit en ik kijken uit naar het volgende event, waarschijnlijk als BM3 uitkomt in april dit jaar.