Eindelijk de boeken!

Bureau MaRiT detectiveroman Studio Stoute

Na een periode van rusteloosheid was het dan zover en kwam het verlossende telefoontje, welliswaar van mijn kant omdat ik mijn ongeduld niet langer kon bedwingen en 'voorzichtig' wilde informeren wanneer ik de boekjes mocht verwachten, ze waren zojuist binnengekomen zo bleek... In een recordtijd ben ik naar het Noordereiland gereden naar Studio Stoute om in ieder geval voordat mijn zoontje uit school zou komen een paar doosjes mee naar huis te nemen. Die eerste aanblik is onbeschrijfelijk, ineens sta je er dan mee in je handen, je eigen boek, iets waar jij (en anderen) zo hard aan hebben gewerkt. Een prachtig eindproduct waar je supertrots op bent.

Daar moest op gedronken worden en weer kwamen de bubbels en christmas cakes te voorschijn, het verveelt nooit, en werd er geklonken op Bureau MaRiT. Onder het toeziend oog van Frank Stoute is het een mooi boek geworden met de juiste kantlijnen, het juiste font, de juiste regelafstand, er zijn talloze zaken waar je op moet letten als eenvoudige Word-gebruiker, en vooral een prachtige cover. Het was nog een hele bevalling waar in de nachtelijke uurtjes aan is gewerkt om de boekjes op tijd klaar te krijgen, elke bladzijde opnieuw controleren want eindigt een zin wel op dezelfde bladzijde en neemt de automatische woordafbreking geen namen of plaatsen mee. Maar dan heb je ook iets!

Die volgende dag op weg naar Culemborg naar het Centraal Boekhuis de verzamelplaats van het geschreven woord. Het complex deed me denken aan de Greenery in Barendrecht waar vele vrachtwagens dag in dag uit bezig zijn de meest uiteenlopende soorten fruit te laden en te lossen, maar in dit geval waren het vrachtwagens vol met boeken. Daar stond ik dan met mijn Smartje met twee doosjes boeken in de kofferbak. Gelukkig was er ook voor de kleinere bezorgers de mogelijkheid hun 'kostbare' lading te bezorgen, waarna ik nog een kopje koffie en een krantje aangeboden kreeg. Daar zat ik dan, de boekjes voor het eerst bereikbaar voor het grote publiek, een bijzonder gevoel.

De vraag is nu alleen hoe het grote publiek kennis moet gaan maken met Bureau MaRiT, daar ga ik mijn uiterste best voor doen en begint al met een presentatie in de Bibliotheek van Barendrecht op 17 februari 2012. Gelukkig sta ik hier niet alleen voor en is Imre de drijvende kracht achter alle publiciteit rondom Bureau MaRiT en hopelijk zal het woord zich zo verspreiden en kunnen de mensen kennismaken met de eigenzinnige privedetective Marit en haar detectivebureau, een heerlijk leesavontuur.  

Reacties

eline