JUNI, maand van het spannende boek

Het is een veelbelovend begin, mijn boekpresentatie op zaterdagmiddag 2 juni in de bibliotheek van Rotterdam-IJsselmonde, de aftrap van de maand van het spannende boek en dat is nog niet alles.. Ik kreeg een uitnodiging om een week later op zaterdag 9 juni, samen met Judith Visser, de thrillerschrijfster, een thrillermiddag in Donner te verzorgen. Wij zullen iets vertellen over ons werk, een stukje voorlezen en vragen van het publiek beantwoorden, ontzettend leuk en een hele eer dat ik dit samen met Judith Visser, die toch al heel wat boeken op haar naam heeft staan, mag doen:

 

Maand van het Spannende Boek: Thrillermiddag

Op zaterdag 9 juni zijn de Rotterdamse thrillerauteurs Judith Visser en Esther Vermeulen te gast bij selexyz donner ter gelegenheid van de Maand van het Spannnende Boek. Ze zullen vertellen over hun werk en boeken, die zich grotendeels in Rotterdam afspelen, vragen beantwoorden en natuurlijk signeren.

Time out, het nieuwste boek van Judith Visser

Schrijfster Kimberley Franklin heeft in haar man Manuel haar grote liefde gevonden, tot zij hem een schokkend geheim uit haar verleden opbiecht. Hij is zo onaangenaam verrast dat hij een ‘time-out’ in hun relatie wil en voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland vertrekt. Spoedig na het vertrek van Manuel loopt Kim Martine, een vriendin van vroeger, weer tegen het lijf. Terwijl Kim treurt over haar huwelijk en ze geregeld bij Martine haar hart uitstort, overkomt haar ook nogal wat pech: haar auto wordt gestolen en ze krijgt een ernstig ongeluk. Martine werpt zich op als haar reddende engel en luisterend oor. Maar is zoveel pech wel toeval? En waarom wil Manuel niet op Kims sms’jes antwoorden? Langzaam komt Kim achter de afschuwelijke waarheid...

Bureau MaRiT van Esther Vermeulen

Deze spannende detectivereeks gaat over Marit Johansen, een vrouwelijke privé-detective van veertig jaar die onlangs haar eigen detectivebureau 'Bureau MaRiT' heeft opgericht op het Noordereiland in Rotterdam. Eerder was zij in de voetsporen getreden als politieagente van haar inmiddels tragisch om het leven gekomen vader hetgeen voor een totale ommekeer in haar leven zorgt. Door haar interesse in de soms bizarre gedachtenwereld van de mens, besluit zij privé-detective te worden. Door haar werk ervaart zij de voldoening van het helpen van haar soms wanhopige klanten en tevens de sensatie van de spannende situaties waarin zij verzeild raakt. Zij ontmoet vreemde individuen, rijkelui met geheimen en criminelen die ook een menselijke kant blijken te bezitten. Op haar spannende avonturen wordt zij bijgestaan door haar broer James, die haar met raad en daad ondersteunt, door Dix Boeks, een bevriende rechercheur bij de politie Rotterdam Rijnmond, en door Jack Stevens, een eigenzinnige privé-detective, die haar onafhankelijke leventje zo nu en dan aardig op z'n kop zet.