Krimson, vrijdag 16 december 2011

foto van Matthias Vandermaesen

Het was een feestelijke gebeurtenis, de livegang van www.bureaumarit.nlwww.bureaumarit.be, die niet onopgemerkt voorbij kon gaan. Gewapend met bubbels en christmas cakes vertrok ik naar Antwerpen, naar de Antwerpse vestiging van Krimson, het Drupal IT-bedrijf dat deze prachtige website heeft gebouwd. Hoewel er veel bedrijvigheid heerste en iedereen het druk had, werd er een moment ingelast om even stil te staan bij de livegang van een aantal websites waaronder Bureau MaRiT. De flessen werden ontkurkt en met het glas in de hand kreeg ik de kans om iedereen te bedanken voor deze mooie site en mocht ik iets vertellen over privedetective Marit Johansen die dankzij Krimson haar avonturen nu kan openbaren aan de geinteresseerde lezer.

Daar mocht een passage uit het eerste boek van Bureau MaRiT niet bij ontbreken, over een zonderlinge buurman en een blauw speelgoedautootje. Deze Norton Mak verdenkend van duistere praktijken besluit Marit op een dag bij hem in te breken. Het schijnsel van haar zaklantaarn verlicht een enorme stapel tijdschriften die als een surrealistisch bouwwerk tot aan het plafond reikt. Aangemoedigd door de enthousiaste Krimson-krew en de bubbels las ik de passage hardop voor:

"Voorzichtig trok zij een stripverhaal uit de stapel, het was een vergeeld exemplaar van Suske en Wiske en toonde op de voorkant een klein zwart mannetje met een sikje en een boosaardige grijns op zijn puntige gezicht, het meesterbrein Dr. Krimson die altijd op genieuze wijze uit de handen van de politie wist te blijven, gesteund door zijn trouwe pillen waardoor hij regelmatige zenuwinzinkingen de baas kon blijven. Voelde Norton Mak enige verwantschap met deze notoire slechterik?"

Berucht en meesterlijk als Krimson, maar wat mij betreft vooral gedreven, professioneel en betrokken. Ik ben Krimson veel dank verschuldigd! 

Reacties

eline