Persbericht van vandaag in weekkrant Het Zuiden

 

 

Veel belangstelling voor nieuwe roman Barendrechtse detective auteur

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag 17 februari 2012 lanceerde de Barendrechtse schrijfster ED Vermeulen haar debuut-detectiveromans ‘Bureau MaRiT’ in de bibliotheek aan de Middenbaan in Barendrecht. De boeken rolden over de geïmproviseerde toonbank van Boekhandel Bert Onnink die vertelde dat zestig verkochte boeken op een boekpresentatie een groot succes betekende. Al tijdens het interview met de schrijfster maakte William Vat, een Barendrechtse ondernemer en entertainer, de weddenschap met Bert Onnink dat het aantal verkochte exemplaren minstens vijftig moest zijn, geen loze uitspraak zo bleek achteraf. Een exemplaar overhandigde Esther – ED Vermeulen is Esther Danielle Vermeulen - aan Wim Bernards, hoofdredacteur bij Reader’s Digest, waarbij zij haar dank uitsprak voor zijn positieve commentaar op haar allereerste werk. Het draait allemaal om de spannende avonturen van Marit Johansen, een vrouwelijke privédetective die huist op het Noordereiland in Rotterdam. Over haar Rotterdamse detectivereeks zegt de schrijfster haar lezers te willen boeien met humor, spanning en een vleugje romantiek, en vooral te laten genieten van een bijzonder avontuur dat zich afspeelt in Rotterdam en omstreken.

Het aantal belangstellenden was groot tijdens de presentatie, waarbij de bezoekers bij binnenkomst getrakteerd werden op een feestelijk glas bubbels en een lekkere versnapering. De avond was goed verzorgd en ook het programma was divers en verrassend. Na de introductie van Monique van de Blom, coördinator van de Bibliotheek Barendrecht, was het woord aan de schrijfster. In haar betoog droeg zij iets voor uit een autobiografisch verhaal van de Britse schrijver Roahl Dahl - eigenschappen die je moet hebben of je eigen moet maken wanneer je schrijver wilt worden – en bedankte tevens iedereen die meegeholpen had aan de verwezenlijking van Bureau MaRiT, want zoals zij aangaf, een boek schrijf je niet alleen er komt heel wat meer bij kijken. Vervolgens volgde een interview door Willam Vat en kwam Astrid Bredius, editor en goede vriendin van de schrijfster, aan het woord met een impressie van de verhalen. De schrijfster kreeg het hierna nog druk met het signeren van haar boeken, een mooie afsluiting van de lancering van een veelbelovende Rotterdamse detective-reeks.

De avond is gefilmd door filmmaker Eelco Romeijn die de film beschikbaar zal stellen op YouTube, wanneer dat is zal op www.bureaumarit.nl, de website van Bureau MaRiT, aangekondigd worden. Ook voor meer informatie over de boeken kunt u terecht op deze website.