Te gast bij 'Chris Natuurlijk' op Radio Rijnmond

Een hele belevenis en erg leuke ervaring, dat is toch wel een mooie beloning voor al die uurtjes zwoegen achter de computer... De gastvrouw, Chris Vemer, stelde mij al direct op mijn gemak en zo werd het een gezellig praatprogramma samen met Judith Visser die er telefonisch bij was. En ja, als je toch in het RTV gebouw van Rijnmond bent dan bestaat de kans dat je nog wel eens een bekendheid van radio en televisie tegen het lijf loopt. Johan Derksen stond al klaar om Chris Vemer in de studio af te lossen met het programma 'Muziek voor volwassenen' van 9.00 tot 12.00uur. Toch wel leuk eigenlijk.

Hoewel ik soms best tegen alle promotie opzie, begin ik het steeds leuker te vinden, zeker als vriendin Anneke mij vandaag wil vergezellen, als personal assistent grappen wij. Daarna rustig met een kopje koffie nog eens napraten over de uitzending, en waar kan dat beter dan in Hotel New York waar het goed vertoeven is. Het is een drukte van belang bij het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika lijn, zojuist is de MS Rotterdam aangekomen en met een beetje geluk hebben wij er nog een parkeerplekje kunnen bemachtigen. Even herinner ik mij die keer dat ik een bezoek bracht aan de MS Rotterdam, samen met mijn buurvrouw omdat haar man de kapitein was. Wij kregen toen een persoonlijke rondleiding waarbij de restaurantjes niet werden overgeslagen, prima eten trouwens op zo'n schip. Iets minder was het feit dat mijn zoontje toen onder het toeziend oog van de vele gasten een groot schaakstuk in het verlaten zwembad gooide om er vervolgens halsoverkop vandoor te gaan, mij opgelaten achterlatend bij de nieuwsgierige menigte. Maar het was een feestelijke gebeurtenis, compleet met het visserskoor en een hele lading confetti toen het schip onder luid getoeter Rotterdam weer verliet. 

Het is een gezellige bedrijvigheid en het weer werkt ook mee. In een pril zonnetje nog in de roes van het programma, geniet ik van alle drukte om mij heen. Het is vreemd dat iets waar je toch ook wel tegenop zag, zo snel vanzelfsprekend lijkt, bijna alsof de gebeurtenis niet heeft plaats gevonden of dat je dagelijks in de studio zit bij Radio Rijnmond. Gelukkig begin ik pas weer met schrijven na de vakantie, zodat ik nu extra kan genieten van alle dingen die mij overkomen. Ik besef dat ik enorm bof met al die leuke contacten en mensen om mij heen. Straks is het weer over en trek ik mij terug in een andere wereld, een wereld van mysterieuze types met geheimen, ook daar heb ik zin in. Kortom het leven is mooi en ik probeer er zo goed mogelijk van te genieten, want eens is het weer voorbij en heb ik er toch maar een stel mooie herinneringen aan over gehouden.

bij Chris Natuurlijk op Radio RijnmondRotterdamse sprinkhanen in Chris Natuurlijk van 30 juni

28-06-2012  |  17:11

Sprinkhanen in Rotterdam, twee thrillerschrijfsters uit de regio, eetbare kunst en vogels spotten met de landschapsdichter van de Hoeksche Waard in Chris Natuurlijk van 30 juni.

Sprinkhanen in Rotterdam? Ja, in de stad en in de haven zijn er bijna 25 soorten sprinkhanen. Wie goed luistert, kan ze ook nog horen.

Sprinkhanen spelen de hoofdrol in de lezing Zondagmiddag@hetNatuurhistorisch van Mark Grutters van Bureau Stadsnatuur Rotterdam, zondag in het Natuurhistorisch in Rotterdam en zaterdagochtend 30 juni in Chris Natuurlijk.

Twee thrillerschrijfsters uit de regio vertellen op de laatste dag van de Maand van het Spannende boek in Chris Natuurlijk over hun werk.

Esther Vermeulen uit Barendrecht vertelt over Bureau Marit, een Rotterdamse detectivereeks enJudith Visser uit Rockanje vertelt over de spannende novelle Ysabella.

Met Chris Natuurlijk van 23 juni de paden op, de lanen in

Chris Natuurlijk wandelt over een bijzonder landgoed, gaat Lekker naar de boer, volgt het spoor van voedsel op de Dag van de Architectuur, proeft van eetbare kunst en heeft thrillerschrijfster Simone van der Vlugt in de uitzending. 

Simone van der Vlugt vertelt in Chris Natuurlijk over De ooggetuige. De literaire thriller over een slechtziende vrouw is een geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek 2012. Zondag 24 juni signeert de bestsellerauteur in boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam.

 

Reacties

Astrid