Tipje van de sluier

Leuke ontwikkelingen v.w.b. de boekpresentatie van mijn detectiveromans Bureau MaRiT op 17 februari 2012. Allereerst een verrassend telefoontje van boekhandel Bert Onnink die om een aanvulling van de boeken vroeg en dat terwijl wij pas tussentijds contact zouden hebben over de boeken op 1 juni'12(1-6), nu is het 6 januari'12(6-1) geworden en bestelde hij ook alvast een aantal boeken van het volgende deel, waarschijnlijk neemt hij wel een kijkje op de presentatie. Leuk!

POICreatives-Eelco

Dan de toezegging van een goede vriend Eelco Romeijn van POI Creatives om de boekpresentatie te filmen, hartstikke leuk! Wat doet POI Creatives dan precies? Om dit bedrijf te citeren: "POI Creatives is een collectief van mediamakers die allemaal verslaafd zijn aan hun slimme mobiele telefoon en er alles uit willen halen wat er in zit, o.a. door location-based gaming, een moderne versie van de ouderwetse speurtocht. Met je mobiel of tablet begeef je je fysiek in het decor van een verhaal, waar dan ook. Je lost puzzels op, speelt golf in de lunchpauze vanuit je kantooradres, voert actieve opdrachten uit, ontdekt bijzondere verhalen en test je kennis en strategische vaardigheden." Dit alles door middel van een app op je telefoon, misschien iets voor Bureau MaRiT?

Last but not least, heb ik Wim Bernards, hoofdredacteur Books & Home Entertainment van Reader's Digest bereid gevonden om bij de presentatie aanwezig te zijn, ontzettend leuk! Ik heb hem ontmoet bij Byelex, een dynamisch IT-bedrijf, dat www.Boekenbuzz.nl voor Reader's Digest heeft ontwikkeld. We raakten in gesprek over boeken, vanzelfsprekend, en hij vertelde mij over een bijzondere ontmoeting met de Nederlandse schrijver en oud-politieman Appie Baantjer bekend van de misdaadavonturen van de Amsterdamse rechercheur De Cock met ceeooceekaa. Voor mij was de ontmoeting met Wim Bernards weer bijzonder omdat ik veel geleerd heb van zijn commentaar op mijn eerste poging een boek te schrijven en mede daardoor de moed niet opgaf een beter boek te schrijven.

Het wordt een bijzondere avond!