BM6 - De HuisMeester

ISBN
9789048314003

De HuisMeester

“Zijn blik verplaatste zich omhoog naar een opvallende kroonluchter, schitterend als een onbereikbare ster, zwevend in een enorme doorzichtige koepel waarin alleen de draagbalken zichtbaar waren. Hij had zich in een sprookje kunnen wanen als de sfeer niet zo beklemmend was geweest. Menselijke gedaanten wandelden ongedwongen langs hem heen, een schijnglimlach op hun gezicht, fluisterend tegen zichzelf of tegen een willekeurig iemand. Als gevangene van een denkbeeldige wereld leek hij één van hen, maar hij wist wel beter. Eén moment van onoplettendheid en hij zou het met de dood moeten bekopen.” (zie de webisode voor de complete proloog)

Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT op het Rotterdamse Noorderei-land, geeft gehoor aan de noodkreet van Marc en Elsa Horn uit Barendrecht. De zoon van het echtpaar wordt al sinds het weekend vermist. Als vierentwintig uur later de politie wordt gealarmeerd, blijft ook het detectivebu-reau betrokken bij de opsporing van de achttienjarige jongen. Maar de zaak zit muurvast en bij gebrek aan aan-knopingspunten ziet Marit zich gedwongen de hulp in te schakelen van iemand die een dubieuze rol in haar ver-leden heeft gespeeld. De situatie dreigt echter volledig uit de hand te lopen als de zoektocht naar twee mogelijke getuigen een geheel eigen leven gaat leiden en een mysterieus sterfgeval in een ander daglicht komt te staan. Wie is de HuisMeester eigenlijk en welke rol speelt hij bij de verdwijning van Mat Horn? Uiteindelijk lijkt deze zaak ook zijn weerslag op het detectivebureau van Marit Johansen te hebben.

De HuisMeester is een spannende detectiveroman, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek. Ook de humor ontbreekt niet, waardoor het boek een geheel eigen stijl heeft die menig lezer zal aan-spreken.

review: Marco Sens, operationeel expert Forensische Opsporing: “Goed boek met de gebruikelijke leuke opbouw en spanning. Het boek geeft een realistische kijk op een moordonderzoek met zo nu en dan een leerzame forensische touch!”

 

Bureau MaRiT,deel6 De HuisMeester, detectiveroman,Esther Vermeulen,Rotterdam,meeslepend en actueel