De eerste om precies te zijn en al beetgenomen door mijn zoon die zei dat hij zijn zojuist verdiende geld al direct had opgemaakt aan een dure computergame terwijl hij juist aan het sparen was voor een heel andere game.. Gelukkig een grap, want ik zie hem er best voor aan. De laatste tijd lijken we in een oorlogsgebied te leven en knaagde de twijfel over het schrijven van nog meer geweld. Toch hoop ik de lezer een stukje (ont)spanning te bieden door mijn detectiveromans, een moment om de confronterende realiteit even te doen vergeten, misschien met een lekker glas wijn erbij. De laatste maanden heb ik weinig van me laten horen doordat ik midden in het nieuwe verhaal zit, een nieuwe Bureau MaRiT. Hopelijk nog ongeveer een maand te gaan, maar gisteren was even een lastig moment. Ineens wist ik niet meer hoe het verhaal moest eindigen. De laatste tijd is het verhaal zijn eigen leven gaan leiden en week het af van mijn van te voren bedachte plot. Het is geen prettig gevoel. Vanochtend na een kop koffie wist ik het opeens en dat was toch wel een opluchting. De details vul ik in tijdens het schrijven. Ook heb ik een aantal politiezaken voor de zekerheid nog even gecheckt en kreeg daarbij nog goede tips en tricks. Het verhaal gaat de goede kant op. Het onderwerp laat ik nog even in het midden hoewel het genoemde vooronderzoek misschien iets anders doet vermoeden. Het onderwerp is net als in de vorige delen actueel en spreekt hopelijk tot de verbeelding. Ik hoop snel iets meer te kunnen laten weten, maar dat het weer spannend wordt mag ik alvast beloven.Wordt vervolgd maar weer..