Nu het zonnetje lonkt ben ik blij dat ik zojuist de tekst voor Bureau MaRiT 7 Het KattenPension heb ingeleverd en ik me even kan ontspannen. Hoewel mijn taak er nog niet op zit. In elke Bureau MaRiT staat achterin een stukje over een volgend deel, om de lezer alvast nieuwsgierig te maken.. Toch wel lastig als je zojuist de tekst van het nieuwe deel hebt ingeleverd en je alweer over een volgend deel moet gaan nadenken. Niet dat ik geen onderwerp in gedachten had… Maar nu ik me alvast aan het inlezen ben, begint de twijfel. Hoewel crime niet goed te praten is en meestal gaat over de duistere kant van de samenleving, probeer ik toch altijd een lichtpuntje te vinden waardoor alles misschien niet zo zwart-wit is. In dit geval is dat moeilijker dan ik had gedacht. Kortom een hele uitdaging nog, nu ik over uiterlijk een week het stukje tekst hiervoor moet aanleveren. Wellicht doe ik nog wat inspiratie op in het heelijke lenteweer, lekker in het zonnetje met een licht biertje of mok thee. Dan gaat het vast wel weer lukken. (Foto 22 maart’18 in de studio bij John Brosens in het programma Panorama Literama)