Datum: 16 september 2020

Tijd: 18:00 - 19:00 uur

Locatie: RTV Lansingerland

Een leuke review, met dank aan Marianne van Seters:

De Slag in het Kralingse Bos is prettig leesbaar.
Regelmatig wisselt het perspectief, zodat het verhaal van meerdere kanten wordt belicht. Het verhaal heeft een actueel thema en blijft spannend tot het einde.

Het interview van 16 september 2020

Structuur
De slag in het Kralingse Bos begint, net als de twee vorige boeken in de Bureau MaRiT-serie (De Huismeester en Het kattenpension), met een proloog (de confrontatie van de voetbalhooligans in het Kralingse bos). Die proloog maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Daarna volgen korte hoofdstukjes, die vanuit verschillende personages worden verteld.

Verhaal:
Privé detective MaRiT Johansen wordt naast haar werk als privé detective ingezet bij politieverhoren. In het Kralingse Bos zijn voetbalrellen uitgebroken tussen voetbalhooligans van de harde kern van Feijenoord en die van Utrecht. Bij deze rellen wordt een persoon gedood en een ander levensgevaarlijk gewond.
De overleden voetbalhooligan was een vriend van de harde kern.
Wie kan hem gedood hebben? Was het een ongeluk?
De man die in coma ligt is een acteur; hij was géén voetballiefhebber.
Wat deed hij op de plaats delict? Leidt hij een dubbelleven?

Marit wordt betrokken bij het onderzoek naar de daders.Daarbij komt ze tot de ontdekking dat de harde kern van Feijenoord bestaat uit een divers publiek met verschillende achtergronden. En dat de voetbalwereld toch een machowereld is.
Gelukkig is er naast spanning, ook plaats voor humor, zoals in de scenes over de knipperlichtrelatie van Marit met Jack. En ook Dix kan ze moeilijk vergeten. Wanneer hij een relatie krijgt met een nieuwe medewerkster voelt Marit toch iets van jaloezie.

De Slag in het Kralingse Bos is prettig leesbaar.
Regelmatig wisselt het perspectief, zodat het verhaal van meerdere kanten wordt belicht. Het verhaal heeft een actueel thema en blijft spannend tot het einde.

===============

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl