Datum: 10 april 2020

Locatie: De Feyenoorder

Boekrecensie in ‘Hand in Hand‘, met dank aan Boudewijn Warbroek:

…Schrijver Esther Vermeulen heeft in en om De Kuip het nodige veldwerk gedaan. Ook heeft zij gesproken met leden van de harde kern. Daardoor heeft zij de sfeer van de hooliganwereld aardig onder woorden weten te brengen. Een aanrader voor liefhebbers van het genre

HOOLIGANS IN GEVECHT recensie van Boudewijn Warbroek, Redactie Hand in Hand van De Feyenoorder:
Het is alsof de duvel ermee speelt.
De in januari overleden schrijver- journalist Rob Vente leek een patent te hebben op detectiveboeken met Feyenoord in de hoofdrol. Uitgerekend in de maand na zijn tragische dood verscheen een vergelijkbare uitgave in een heel andere reeks.
De geboren Rotterdamse Esther Vermeulen werkt sinds enkele jaren aan een serie boeken over de Rotterdamse privédetective Marit Johansen. Net als bij Rob Vente, spelen de verhalen zich af in Rotterdam of directe omgeving.
Het toeval wil dat in de nieuwe, achtste uitgave Feyenoord centraal staat. Of beter gezegd: een groep Feyenoord-hooligans.
‘De slag in het Kralingse Bos’, zoals het boek heet, gaat over een bosgevecht tussen aanhangers van Feyenoord en FC Utrecht. De afspraak is uitgelekt, met als gevolg dat veel ‘meelopers’ naar het park komen. Zij gooien rookbommen en molotovcocktails, je ziet geen hand meer voor ogen. Mede daardoor loopt het gevecht vreselijk uit de hand. In het Rotterdamse kamp valt een dode. Eén jongen raakt in coma.
Schrijver Esther Vermeulen heeft in en om De Kuip het nodige veldwerk gedaan. Ook heeft zij gesproken met leden van de harde kern. Daardoor heeft zij de sfeer van de hooliganwereld aardig onder woorden weten te brengen. Grappige bijkomstigheid is dat het prettig leesbare boek is omwikkeld met een plastic afzetlint van de politie.

Een aanrader voor liefhebbers van het genre.

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl