Bureau MaRiT Het Verdwenen Kind

Bureau MaRiT Het Verdwenen KindHET VERDWENEN KIND: ‘Niets is wat het lijkt en alles is precies zoals het is’ 

“Het bericht schokte haar. Op die koude winterse zaterdag werd een driejarig meisje vermist. Het was uitgebreid op het tienuurjournaal die avond. Die namiddag was ze zomaar verdwenen, haar speelgoed zorgeloos achterlatend op de vloer van de woonkamer. Haar ouders begrepen het niet. Maaike zou nooit zomaar weglopen. Bovendien was het koud, heel erg koud en het sneeuwde…”

Bij de start van haar detectivebureau ‘Bureau MaRiT’ gevestigd op het Noordereiland in Rotterdam, krijgt privé-detective Marit Johansen al direct met een aantal geheimzinnige zaken te maken. Zij ontmoet daarbij vreemde individuen, rijkelui met geheimen en een mysterieuze man, Jack Stevens, die licht werpt op een vreemde kwestie. Een vriend bij de politie Rotterdam Rijnmond roept haar hulp in bij de vermissing van een klein meisje, Maaike Buring, hetgeen leidt tot een emotionele zoektocht. Een aanvankelijk eenvoudige opdracht van de moeder van een kleine jongen zal zowel tot een bijzondere ontmoeting als tot een verrassende ontknoping leiden. Als Marit voor de keuze wordt gesteld om af te rekenen met een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden, neemt haar leven een andere wending.

“Het Verdwenen Kind’ is het eerste boek van de Bureau MaRiT-reeks geschreven door Esther Vermeulen, een bevlogen schrijfster. Van de detectivereeks Bureau MaRiT zijn inmiddels 7 delen verschenen in de categorie detectiveromans met een vleugje romantiek. Ook de humor ontbreekt niet waardoor de boeken een geheel eigen stijl hebben die menig lezer zal aanspreken. Niet alleen voor Rotterdammers een stukje herkenning van deze prachtige havenstad, maar ook voor niet-Rotterdammers een heerlijk avontuur dat zich uitstrekt tot aan de grens met België.

Wendy van Vrouwenthrillers.nl over Het Verdwenen Kind: “De zaken die Marit in behandeling heeft in Het verdwenen kind, lopen anders dan wordt verwacht; een plotselinge twist in de zaken geeft een andere kijk en zorgt voor wat extra spanning. Een detectiveroman dat mij deed denken aan diverse televisieseries zoals Baantjer of Bureau Raampoort, alleen nu geen rechercheur in de hoofdrol, maar een detective. En dan wel een vrouwelijke detective. Interessante zaken, leuke personages en een gemoedelijke spanning. Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige, gruwelijke thriller, maar gewoon even lekker wil ontspannen met een leuk en spannend boek.” Een mysterie om te lezen!

16 reacties

 1. Recensie: VrouwenThrillers.nl (Wendyw) op 17 maart 2016: Marit is iemand die houdt van mysteries. Haar motto is dat er voor elke gebeurtenis, hoe merkwaardig ook, een verklaring moet zijn. Dit was dan ook de reden dat ze destijds haar eigen detectivebureau heeft opgericht. Bureau MaRit: Mysterie & antwoorden, Relatie & info-Team. Het team bestaat uit Marit en haar broer James. Voorheen was Marit politieagente, maar een drastische gebeurtenis heeft haar leven veranderd. Dankzij een kleine erfenis kon zij haar droom verwezenlijken, haar eigen detectivebureau. ‘Niets is wat het lijkt en alles is precies zoals het is.’ In Het verdwenen kind krijgt Marit al meteen met een aantal bijzondere zaken te maken. Zaken waar meer achter zit dan in eerste instantie wordt gedacht. Zaken die in elkaar overvloeien. De schrijfstijl is ietwat ingetogen, maar dit past goed bij het karakter van het hoofdpersonage Marit. Marit is een wat terughoudend persoontje, zeker als het om de liefde gaat. Marit en James hebben een hele hechte band en beiden worden zeer sympathiek neergezet. Het geheel is beeldend beschreven en gevoelens worden tastbaar gemaakt, zodat ik er een goed beeld bij kreeg. ‘Rusteloos keek ze uit het raam en vroeg zich voor de zoveelste keer af waarom ze zich zo opgelaten voelde, een gevoel dat ze maar niet van zich af leek te kunnen schudden.’ De zaken die Marit in behandeling heeft in Het verdwenen kind, lopen anders dan wordt verwacht; een plotselinge twist in de zaken geeft een andere kijk en zorgt voor wat extra spanning. Een detectiveroman dat mij deed denken aan diverse televisieseries zoals Baantjer of Bureau Raampoort, alleen nu geen rechercheur in de hoofdrol, maar een detective. En dan wel een vrouwelijke detective. Interessante zaken, leuke personages en een gemoedelijke spanning. Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige, gruwelijke thriller, maar gewoon even lekker wil ontspannen met een leuk en spannend boek. Oordeel: 3sterren

 2. Ik heb met heel veel plezier het eerste deel net uitgelezen. Ik ben er zeker van dat ik ook de andere boeken zal lezen, Het verhaal is pakkend geschreven en leest vlot. Ook de uitstraling van het boek is prettig, met een lekker lettertype en indeling om te lezen. En leuk om in gedachten de beschreven plekken in Rotterdam voor de geest te halen, waardoor het voor mij nog leuker werd om te lezen. Een beetje meer “eigen”. Goed gedaan en ga zo door.

  • Hoi Esther, Ik wilde je even laten weten, dat ik alle boeken van je serie nu gelezen heb en inderdaad, zoals al gedacht, met heel veel plezier. Ik kijk dan ook uit naar deel 6. Groetjes Birgitta

 3. DIZZIE.nl – 4 sterren – Toen ik dit boekje toegestuurd kreeg was mijn eerste gedachte: wat moet ik hier nu mee? Nadat ik toch wel een beetje nieuwsgierig geworden was na het lezen van de achterkant, ben ik maar met goede moed begonnen met lezen en ik werd aangenaam verrast. Het is een luchtig, grappig boekje maar ook wel spannend. In plaats van het opsplitsen van het boek in drie delen worden de drie zaken van Bureau MaRiT in één boek verteld wat weer een hele belevenis op zich is. De zaken die in dit deel worden behandeld zijn de zaak van een overspelige echtgenoot, Een blauw speelgoedautootje en het verdwenen kind. Alle zaken worden ook allemaal afgehandeld zodat je niet met vragen achterblijft. Het boek is niet erg dik het bevat maar 189 pagina’s maar ik vond het lezen toch nog behoorlijk traag gaan omdat er wel veel verhaal in zit, ik wil hier niet mee zeggen dat de schrijfstijl moeilijk was, want het is best wel vlot geschreven alleen wil je niets missen tijdens het lezen vandaar dat het bij mij wat langer duurde om het boek uit te lezen. Al met al een hele fijne leeservaring en ik ga snel beginnen met de volgende 3 zaken van Bureau MaRiT.

 4. Voor het eerst in aanraking gekomen met Bureau Marit. Het boek viel mij op doordat in de titel mijn naam stond. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen, wat een heerlijk boek. bedankt. Op naar deel 2!!

 5. Ik heb de hele serie gekregen om te lezen op mijn vakantie. Ga zo beginnen aan deel 3 voor je gevoel zou het zo maar echt kunnen zijn juist ook omdat ik bij de politie heb gewerkt. Heel goed in elkaar gezet, met cases die gebeurd kunnen zijn. Heb niet een keer het idee gehad nou wat een onzin zeg dit kan helemaal niet. Een aanrader om te kopen en te lezen.

 6. Al sinds de jaren 80 spaar ik alle boeken in de Baanter serie, ik heb ze allemaal, en ineens is daar Bureau Marit bij gekomen Wat een geweldig leuk geschreven boeken. Heb ze inmiddels alle 3 besteld en ja al verslaafd er aan. Heel leuk geschreven, spannend en nog een vleugje romatiek ook, nou ja wat wil je nog meer. Ja gauw een deel 4, 5 en ga zo maar door. Kan niet wachten tot deel 4 uitkomt, ga ik zeker meteen bestellen. groetjes van een heel enthousiaste lezeres.

 7. Reactie van Nel Grootendorst: Je eerste boek gelezen, echt goed zeg, het maakte me echt nieuwsgierig, geweldig ga zo door. Ik ga nu eerdaags aan je tweede boek beginnen. Een hartelijke groet ook van Co

 8. net marit 1 uitgelezen, hartstikke leuk boek, lekker relaxt om te lezen en maakte ook emoties bij me los.

 9. Vandaag sprak ik mijn vriendin Hulda, die heeft deel 1 gelezen, ze vond het een geweldig boek en heeft zelfs een traan gelaten bij het Maaike-gedeelte. Een heel onafhankelijk iemand Esther, Bureau Marit gaat het worden….

 10. Ben verkocht! Eerst deel 2 gelezen, dan deel 1…vreemde volgorde, maar lukt prima….verhaallijnen van het 1ste deel vond ik wat meer uitgewerkt en lieten me wat meer in spanning! Positief! Ik kijk uit naar deel 3 🙂

 11. Bibliotheek Netwerk ZHZo

  Ik heb net het manuscript van deel 1 uitgelezen en wilde maar meteen reageren. Net als bij deel 2 was ik meteen gepakt door je schrijfstijl. De zaken die zij krijgt zijn spannend en goed beschreven. De mensen zijn types die je je goed kan voorstellen. De zaken lopen ook goed over in elkaar. Wat ik leuk vind, is die interactie met haar twee “aanbidders”. Eigenlijk kan ik geen keuze maken wie er het beste bij haar past. Maar dat krijgen we nog wel te lezen, verwacht ik. Wat ik ook erg goed vond, was dat je al een hint geeft voor een volgende zaak. De zaak van de Zwarte Weduwe. Zo wordt de lezer al nieuwsgierig naar het volgende boek. Kortom, ik heb genoten van je boek. En ik kijk uit naar deel 3. Ik heb net ook je website bezocht. Die ziet er ook heel goed uit.

 12. Agnes Visser - Boekenclub

  Een makkelijk leesbaar en spannend boek. Met verrassende complotten. Had het boek na 3 avonden uit. Ik geef het boek door aan iemand van de boekenclub waar ik opzit. Ik heb al zoveel(literaire)boeken gelezen van verschillende genres en schrijvers en heb van dit boek ook genoten. Veel succes met je schrijven.

 13. “Ik vond je boek makkelijk leesbaar met leuke verrassende elementen. Zelf vind ik het altijd heerlijk als ik helemaal op kan gaan in een boek (dat het me pakt) en dat lukte bijvoorbeeld goed in het stuk waar ze kleine Bob vonden in de kelder en het stuk waarin de moeder van Maaike breekt en het ware verhaal naar boven komt. De mannelijke karakters van het boek vind ik ook goed neergezet vooral Jack. Ik kan de ergenis en de aantrekkingskracht bijna voelen haha. Dat het stukje met Dix en Jack openblijft vind ik goed gedaan want dat maakt nieuwsgierig naar een volgend deel. nou dat was hem dan…………….

 14. Dit was het eerste boek dat ik van je gelezen heb en ik kijk uit naar het vervolg. Aanvankelijk moest ik wennen aan de ietwat naïeve Marit. Later in het boek vervaagde dat gevoel en bij de bezoekjes aan Norton Mak blijkt ze wel degelijk slim en inventief is. Sommige personages vertonen vreemde trekjes, maar dat vond ik juist leuk en het past prima binnen het verhaal. Wat er voor mij uitsprong was de diepgang in de verschillende relaties. Vooral tussen Marit en Dix en de dynamiek tussen Marit en de moordenaar van haar vader (ben z’n naam even kwijt). Ik hoop dat die laatste terugkomt in een volgend verhaal, want daar is nog veel over te vertellen. Het boek heeft een mooie balans tussen neutrale, spannende, vrolijke en ontroerende momenten. Ik kijk uit naar het volgende boek, hopelijk hoeven we er niet al te lang op te wachten!

 15. … Waar het mij echter om gaat zijn de personages en de plot. Die zien er goed uit. De personages zijn origineel en de plot zit goed in elkaar. Ga vooral door met schrijven. Met vriendelijke groet, Wim Bernards – Hoofdredacteur Het Beste Boek nb: Dit boek is inmiddels door een goede editor bewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl