Bureau MaRiT De Mysterieuze Inbraken Cover

De Mysterieuze Inbraken: ‘Vrije wil is een gift, het gebruik ervan een gave’

“Ze lag te woelen in haar bed en voelde hoe het dekbed van haar afgleed. In haar slaap tastte ze ernaar, maar zij greep in een eindeloos niets. Het was stil om haar heen, doodstil. Traag opende ze haar ogen en keek verwonderd om zich heen, het dekbed zag zij niet. Slaapdronken stond ze op en liep in een roes naar de woonkamer. De verbindingsdeur met het kantoor stond open, zoals die ’s nachts altijd openstond, maar toch klopte er iets niet. Plotseling hoorde ze een zacht, knerpend geluid dat uit het stille vertrek leek te komen. Ze liep langzaam het kantoor binnen en tuurde in het duister om zich heen, alles leek normaal…”

Op Bureau MaRiT druppelen de alledaagse opdrachtjes binnen, totdat Marit bezoek krijgt van Jack Stevens, een eigenzinnige privédetective, die haar hulp inroept om een onbeduidende maniak in de val te lokken, onwetend op dat moment dat de ziekelijke aandacht van de dader zich weleens naar iemand anders zou kunnen verplaatsen. Terwijl Dix Boeks, haar vriend bij de recherche Rotterdam Rijnmond, druk in de weer is om de golf van geheimzinnige inbraken rond Rotterdam op te lossen, krijgt Marit van een rijk echtpaar het verzoek om hun weggelopen tweelingdochter op te sporen. Nooit had zij kunnen vermoeden dat deze aanvankelijk onschuldige opdracht zou leiden tot een spannend avontuur met een schokkende ontknoping.

14 reacties

 1. De mysterieuze inbraken” is het eerste boek van Esther Vermeulen wat ik gelezen heb…… En ik ga heel snel de andere delen ook allemaal lezen! Esther heeft er een fan bij!

 2. – 3 sterren – In Bureau MaRiT deel 3 laat de schrijfster ED Vermeulen de hoofdpersoon, de privédetective Marit, zelf mikpunt worden in een van haar zaken en raakt ze verwikkeld in een innerlijke strijd rondom de liefde; en ook op dit gebied zijn er slachtoffers te betreuren. De zaken die Marit moet oplossen zijn verschillend van aard: ‘de onbeduidende maniak’, ‘de mysterieuze inbraken’ en ‘de weggelopen tweelingzus’ vragen allemaal hun unieke aanpak. Samen met haar collega in het vak Jack en haar oude vriend, agent Dix, weet ze de zaken tot een goed eind te brengen, al gaat dit niet altijd van een leien dakje. Deze niet alledaagse zaken zijn interessant om te volgen; het betreft veelal gewone mensen, die het toevallig niet getroffen hebben, maar ook de wat minder ‘gewone’ mensen, zoals de rijke en bevooroordeelde ouders die hun tweelingdochter zoeken. Het is prettig dat niet het hele boek alleen maar gefocust is op de zaken; er is een prettige afwisseling met het persoonlijke leven van Marit. Naarmate de tijd vordert leer je haar als persoon beter kennen waardoor je meer met haar mee gaat leven en het allemaal net een tikkeltje interessanter wordt. Toch zijn de boeken ook goed afzonderlijk van elkaar te lezen. (voorheen Dizzie.nl)

 3. – 4 sterren – In deel 3 van Bureau MaRiT heeft Marit ook weer interessante zaken om op te lossen. Deze keer gaat het om de zaak van een onbeduidende maniak, de mysterieuze inbraken en de weggelopen tweelingzus. Ook in dit deel doen de vertrouwde personen Dix Doeks, Jack Stevens en James (de broer van Marit) weer mee. Ik had dit keer stille hoop dat ze eindelijk de irritante Jack zou laten vallen maar helaas, het mag niet zo zijn. Een heel onaangenaam persoon vind ik Jack vooral dat irritante “pops” van hem vind ik echt onuitstaanbaar. Ik hoop echt dat Ester Vermeulen deze persoon in één van de volgende boeken laat emigreren naar een ver land. Maar terug naar het boek. Ook in dit deel is één van de zaken al heel snel opgelost en komen bij de andere twee zaken veel toevalligheden samen. Al met al is dus ook dit boek weer een prettige leeservaring geweest. Ook de kennismaking met boer Lambert en zijn moeder Saartje was heel erg vermakelijk, vooral de pogingen van moeder Saartje om Marit aan haar zoon te koppelen. Boer Lambert vertoont overig ontzettend veel overeenkomsten met Jack dus wat dat betreft zit Saartje er niet zo heel veel naast, sterker nog, ik geloof dat ik de voorkeur zou geven aan boer Lambert. laughing (voorheen Dizzie.nl)

 4. Al sinds de jaren 80 spaar ik alle boeken in de Baanter serie, ik heb ze allemaal, en ineens is daar Bureau Marit bij gekomen Wat een geweldig leuk geschreven boeken. Heb ze inmiddels alle 3 besteld en ja al verslaafd er aan. Heel leuk geschreven, spannend en nog een vleugje romatiek ook, nou ja wat wil je nog meer. Ja gauw een deel 4, 5 en ga zo maar door. Kan niet wachten tot deel 4 uitkomt, ga ik zeker meteen bestellen. groetjes van een heel enthousiaste lezeres.

 5. Dit is het derde boek van de schrijfster ED Vermeulen, alle boeken dragen de titel Bureau MaRiT. Ieder boek beschrijft 3 zaken, naar welke de hoofdpersoon Marit Johansen, een privedetective, onderzoek doet. Haar detectivebureau heet Bureau MaRit. MaRiT staat voor Misdaad & Analyse, Relatie & Info-Team. Dit bureau heeft ze samen met haar broer James. Marit woont in Rotterdam op het Noordereiland en werkt samen met o.a. een privedetective, Jack en een rechercheur, Dix Zelf is ze 10 jaar geleden bij de politie weggegaan. Marit is een doortastende, humoristische dame, wie van aanpakken weet. Met haar liefdesleven zit zijn een beetje in de knoop. In dit deel van bureau MaRiT worden 3 zaken behandeld, ten eerste de net in Rotterdam woonachtige Marie Vonk wie wordt gestalkt, ten tweede de mysterieuze inbraken in Rotterdam en Laura Vosdonk, wie op zoek is naar haar verdwenen tweeling dochter Emelie. k was aangenaam verrast dat de 3 genoemde zaken in 1 boek werden verwerkt, om een of andere manier had ik verwacht dat het boek uit 3 delen zou bestaan. Ik had verwacht dat het boek zich voornamelijk in Rotterdam (en omgeving) zou afspelen. Als de vergelijking met Baantjer wordt gemaakt en die boeken spelen zich af in hartje Amsterdam. Dat vond ik wel een beetje jammer, want het grootste deel speelt zich af buiten Rotterdam. Na nadere info van de schrijfster zelf blijkt dat de eerste 2 delen zich wel meer in Rotterdam afspelen. ED (Esther Danielle) Vermeulen weet met haar schrijfstijl vanaf bladzijde 1 te boeien, er is ook de nodige humor verwerkt in het boek en dat is alleen maar heel leuk. Boek is niet superspannend, geen echter thriller, maar vooral een detectiveverhaal. Ik geef het boek 3 sterren en ga zeker nog de eerste 2 delen lezen.

 6. Heb vanmorgen Bureau MaRiT deel 3 uitgelezen. Leest lekker weg en leuk herkenbaar zo in het Rotterdamse. Helaas had ik halverwege het plot al wel door, maar daar heb ik bij Saskia Noort bv ook last van. Bij Jo Nesbo of Jussi Adler-Olsen denk ik ook altijd dat ik weet hoe het zit, en dan blijkt in de laatste pagina’s het toch anders te zitten. Dat lijkt wrs makkelijk dan het is om dat zo te schrijven. Ze heeft in iedergeval een eigen schrijfstijl (ze gebruikt veel ‘wij’ en ‘zij’ enz terwijl je tegenwoordig vaak gewoon ‘we’ en ‘ze’ leest), dus dat valt wel op. In het begin ergerde ik me er een beetje aan, maar gaandeweg past het gewoon bij het verhaal. Kortom, een aardige manier om je teksten te onderscheiden van die van anderen. Kortom, leuk om te lezen!

 7. Korte reactie: dit is weer een topboek van ED Vermeulen leuke verhaallijnen, leuke personages. Met vriendelijke groet, Wim Bernards – Hoofdredacteur BHE / Editor-in-Chief BHE Reader’s Digest Benelux B.V.

 8. Bert Onnink Boekhandel

  Sprankelend en meeslepend. Misdaad in het herkenbare, drukke Rotterdamse leven wordt stap voor stap ontraadseld. Voor een ieder die van actie en spanning houdt. Bert Onnink van Boekhandel Bert Onnink, inmiddels de ReadShop Barendrecht

 9. Met het Noordereiland als uitgangspunt is dit wel een pakkend boek voor mij. Het Noordereiland heeft mij altijd gepakt en zoals deze schrijver sommige dingen omschrijft gaat het leven. Het gaat niet alleen over het eiland, maar het gaat ook over andere wijken in Rotterdam. Culinair komt je ook aan bod, het is een eigentijds boek. Marit is een ondernemende dame die niet bang is en goed haar mannetje staat. Goed boek, de cover maakte mij nieuwsgierig en die nieuwsgierigheid is bevredigd en ik hoop dat er nog meerdere boeken zullen volgen!

 10. Dit is echt een boek wat je pakt. Begin met lezen en je zult het ervaren. De personages zijn zo helder omschreven, je zou ze zo herkennen op straat. In het boek zijn spanning, humor, romantiek en mysterie verweven. Er komen meerdere boeken uit van Bureau MaRiT, laat ze niet liggen, maar grijp je kans om ze te lezen. De boeken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen!

 11. Dit is echt een boek wat je pakt. Begin met lezen en je zult het ervaren. De personages zijn zo helder omschreven, je zou ze zo herkennen op straat. In het boek zijn spanning, humor, romantiek en mysterie verweven. Er komen meerdere boeken uit van Bureau MaRiT, laat ze niet liggen, maar grijp je kans om ze te lezen. De boeken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen!

 12. Wat een goede zaken worden er behandeld in dit boek. De spanning wordt er goed ingehouden zowel in de zaak de Zwarte Weduwe als in de zaak van het dienstmeisje. Echt chapeau voor deze schrijfster hoe zij weet te boeien. De volgende boeken wil ik zeer zeker in mijn bezit krijgen en zie er naar uit!

 13. Hi Es, wat een heerlijk boek weer! spannend van het begin tot het einde. Ik verval in herhaling maar aan de andere kant kan het niet genoeg worden gezegd. Eenmaal gestart met lezen vergeet ik de wereld om mij heen en ga mee met Marit! Need I say more. Op naar het volgende boek. Paola – proeflezer –

 14. Esther, GEWELDIG dit deel. Waar haal je de verhalen vandaan en zeker ook hoe het verloop ervan is. Je omschrijving van de personen is zo duidelijk dat ik ze bijna zou herkennen als ik ze tegen zou komen op straat. Het begin vind ik heel goed, de spanning zit er meteen in. Het is ook weer een boek dat je niet echt even naast je neerlegt, maar meteen uit wil lezen en dat is dan wel weer jammer als het uit is……. want dan moet je weer wachten op deel IV. Je research komt ook naar voren, alles komt heel dicht bij de werkelijkheid en dat is de bedoeling. In dit deel licht je al een (heel klein) tipje van de sluier op met betrekking tot deel IV, ik wacht er in ieder geval op. Succes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl