‘actus non facit reum nisi mens sit rea’ (Een daad maakt een persoon niet schuldig tenzij de geest schuldig is)

“…Verwonderd keek hij achterom naar het lege fietspad en merkte tot zijn schrik dat er iemand op enkele meters afstand achter hem liep. De fiets lag afgedankt in het gras. Ontsteld keek hij voor zich uit, terwijl hij koortsachtig naar een verklaring zocht. Hoe kon de man hem zo dicht genaderd zijn zonder dat hij er iets van had gemerkt?…”

Marit Johansen, privé-detective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT, gaat de samenwerking aan met de eigenzinnige Jack Stevens, haar minnaar en collega-detective. Aanvankelijk maakt een potentiële klant een wat merkwaardige indruk op haar, maar het tekort aan werk laat haar geen andere keus dan om zijn opdracht te accepteren. De man waant zich bespiedt. Als Marit en Jack hem tijdens zijn dagelijkse wandeling door het park observeren, lijkt er niets aan de hand te zijn… Op het terrein van het Maasstad Ziekenhuis wordt een zwaar toegetakelde man gevonden, die uiteindelijk aan zijn bizarre verwondingen bezwijkt. De zaak komt in handen van Dix Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, die hiermee op het punt staat een duistere wereld te betreden en op het spoor komt van een eigenaardig gezelschap. De zaak krijgt een vreemde wending als Marit hier meer over lijkt te weten…

In deze vlot geschreven detectiveroman behandelt ED Vermeulen een beladen onderwerp. Met een uitgebalanceerde dosis spanning wordt de complexiteit van een eeuwenoud probleem in een spannend verhaal gegoten waarin gaandeweg steeds meer duidelijk wordt. Esther Danielle Vermeulen studeerde economie op de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Haar detectiveromans spelen zich vaak af in de omgeving van Rotterdam, haar geboorteplaats. De romans zijn onafhankelijk van elkaar te lezen.

25 reacties

 1. Bericht van Ilona dd 16maart’19
  Heerlijke boeken, leest lekker weg en met de nodige spanning. Ik heb net een fatale vergissing uit. Ben alleen even benieuwd waarom personage James, de broer van Marit, niet meer in het verhaal voorkomt. Dacht even dat ik verkeerde volgorde had gelezen, maar ik heb gemist wat de reden was dat James Marit niet meer helpt. Leek ineens uit de verhaallijn verdwenen.
  Bedankt alvast!
  Ik lees ondertussen lekker verder in het volgende boek en kijk uit naar weer een nieuw deel 🙂

  Reactie van team BM: “…in het geval van James werkt hij weer fulltime voor het verzekeringsbedrijf en komt Jack meer in beeld als hij en Marit met elkaar gaan samenwerking. Hoewel James en zijn gezin deel uit blijven maken van de serie komt de nadruk meer te liggen op het detectivebureau en de mensen die ervoor werken, zoals nu ook Jack en Olaf…”

 2. De hete dood las lekker weg, door de combinatie van een spannend plot met een vleugje romantiek erdoorheen. Ook had het af en toe verrassende wendingen, waardoor het boeiend bleef. Soms vond ik echter wel, dat er iets teveel details beschreven werden, waardoor ik wel eens iets minder zin kreeg om verder te lezen, maar gelukkig maakten de onverwachte gebeurtenissen dit weer goed. Als rode draad door de twee verschillende verhalen speelt het thema jaloezie en dat geeft het boek een bepaalde diepte. Het zet je aan het denken over relaties en de norm dat je elkaar altijd trouw zou moeten zijn. Dit boek laat echter de keerzijden zien van deze norm. Joop kan daardoor niet echt zijn, wie hij is, en voor mij geeft dit boek een diepere boodschap door, namelijk een oproep tot de vrijheid om meer jezelf te mogen zijn, en hier eerlijk voor uit te komen, hoe je geaardheid ook is. Laura wordt als bezit van haar man gezien, maar betekent echte liefde dat je elkaars bezit bent? Gaat liefde niet veel meer over de combinatie van een goede communicatie met elkaar waarin je elkaars eigenheid en vrijheid respecteert, als de relatie niet goed blijkt te werken? Kortom, een spannende detective, met een vleugje diepgang en stof tot nadenken

 3. Spannend boek wat in het begin een beetje moeilijk te volgen is maar dat is naderhand heel duidelijk en Marit lost het weer goed op!

 4. Deel 5 van bureau Marit uitgelezen . Weer opnieuw genoten van dit verhaal. Spannend , verrassend en met n vleugje romantiek. Wederom een geweldig boek om te lezen ik zou zeggen op naar deel 6 kan niet wachten..

 5. Femke de Moor van BIBLION

  Bureau MaRiT wordt ingeschakeld door een man die het idee heeft gevolgd te worden. Hij wil verder niets loslaten, waardoor Marit geïntrigeerd raakt. Bij het ziekenhuis wordt een man aangetroffen die ernstig verwond is. Hij komt te overlijden, waarna Dix Boeks, de ex-partner van Marit, als rechercheur ingezet wordt. De twee zaken lijken in eerste instantie niets met elkaar te maken te hebben, tot Marit tot een ontdekking komt die niet alleen haar leven op het spel zet, maar ook die van haar nieuwe liefde. Het verhaal leest aanvankelijk vlot weg, maar door het af en toe formele taalgebruik kan men wat vastlopen. Er zitten verwijzingen naar de vorige verhalen in, die wat meer uitgewerkt hadden kunnen worden, maar dit is voor dit verhaal geen probleem. Een goed uitgewerkte literaire thriller met een heftig onderwerp, die je zeker aan het denken zal zetten. Esther Vermeulen groeide op in Rotterdam, waar haar verhalen zich ook afspelen. Dit is haar vijfde thriller in de Bureau MaRiT-serie over Marit Johansen, die eerder verscheen onder de titel ‘De bizarre dood van Peter Siemons’*. Voor een ruim publiek, liefhebbers van detective- en thrillerverhalen.

 6. Bryan Foyler van De wereld van Bryan

  Marit Johansen is eigenaresse van haar eigen detectivebureau. Als zich plots een man bij haar meldt met de melding dat hij het gevoel heeft dat hij, elke keer als hij zijn hondje uitlaat, achtervolgt wordt, besluit Marit om hem te gaan schaduwen. Tot haar grote frustratie laat de man verder niks los, zelfs niet of hij een vermoeden heeft waarom hij steeds gevolgd wordt. Dit vindt Marit heel raar en ook wel een beetje verdacht. Langzaam begint ze te twijfelen aan deze man en des te langer ze deze man schaduwt, vraagt ze zich af of deze man wel helemaal eerlijk is. Stukje bij beetje komt Marit erachter wat hier aan de hand is en komt ze in een schimmige wereld terecht die ze eigenlijk helemaal niet wilt kennen…Ik vond het weer erg leuk om een boek te lezen over Marit Johansen. In dit boek krijgt ze ook weer een aparte zaak voor handen en krijgen wij ook weer een kijkje in haar privéleven. De karakters zijn weer goed uitgewerkt en de combinatie van spanning en romantiek vind ik ook erg aangenaam. De spanning is erg goed opgebouwd en het plot is top. Ook heeft Vermeulen een flinke scheut humor in het verhaal gegoten, dit in combinatie met de korte hoofdstukken en de makkelijke schrijfstijl, zorgt ervoor dat je het verhaal steeds door wilt blijven lezen en het boek niet meer aan de kant kunt leggen. Ik heb ook van dit boek weer erg genoten! oordeel 4

 7. Een verrassing’: De leden van de Club brengen hun slachtoffers ernstige verwondingen toe. Maar soms loopt het vreselijk uit de hand. Omdat Marit niet meer kan rekenen op de assistentie van haar broer James moet ze op zoek naar een vervanger. Aarzelend gaat ze samenwerken met haar collega en minnaar Jack. Hun eerste gezamenlijke zaak betreft de stalking van Benno Mus. Benno heeft het gevoel achtervolgd te worden, maar wil geen persoonlijke details geven . Samen met Jack probeert Marit er achter te komen waarom Benno hen heeft ingehuurd. Is er een verband tussen Benno en de dood van Pieter Siemons? Het blijkt dat het beroep van privé-detective niet zonder gevaar is. Met hulp van rechercheur Dix Boeks komt de zaak tenslotte tot een oplossing. In BM5 behandelt ED Vermeulen een actueel onderwerp, waarover nog veel zal worden geschreven en gesproken. Ook een belangrijk element in het boek is in hoeverre een privé-detective haar cliënt moet beschermen en tot klant houden, ook als er een strafbaar feit kan zijn gepleegd. In de vorige boeken van ED Vermeulen komen steeds een aantal zaken aan bod, waardoor de boeken naar mijn mening wat chaotisch overkomen. Dat is bij BM5 niet het geval. Het boek is veel meer in evenwicht. Ik vind dit boek een aanrader, en hoop dat ED Vermeulen op deze weg verder gaat.

 8. Leestafel Forum: “Het is weer een spannend verhaal, dat ook de vraag oproept of mensen het recht in eigen hand mogen nemen. Dit keer is het verhaal toch wat minder luchtig dan bij de vorige delen die ik heb gelezen. Toch blijft het gewoon een ontspannend verhaal, dat niet al te moeilijk te volgen is. Echt een lekker tussendoortje, zoals de boeken van Baantjer en De Waal en Baantjer. Natuurlijk zit er ook weer wat romantiek in het verhaal, hoewel het nu wel duidelijk is dat Marit min of meer voor Jack gekozen heeft”

 9. Hallo Ester, ik heb al je boeken gelezen vanaf de eerste pagina boeit het, en kan je je er moeilijk uit rukken. kijk uit naar je volgende boek (avonturen) wen je veel inspiratie.

 10. Hoi Esther, Ik wilde je even laten weten, dat ik alle boeken van je serie nu gelezen heb en inderdaad, zoals al gedacht, met heel veel plezier. Ik kijk dan ook uit naar deel 6. Groetjes Birgitta

 11. De bizarre dood van Peter Siemons net uitgelezen.Leest lekker weg,heb de andere boeken ook gelezen.Kijk al uit naar het volgende boek.met vriendelijke groet Phineke Hooites.

 12. – 4 sterren – Marit Johansen is eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT. BM5: de zaak van de bizarre dood van Pieter Siemons De leden van de Club brengen hun slachtoffers ernstige verwondingen toe. Maar soms loopt het vreselijk uit de hand. Omdat Marit niet meer kan rekenen op de assistentie van haar broer James moet ze op zoek naar een vervanger. Aarzelend gaat ze samenwerken met haar collega en minnaar Jack. Hun eerste gezamenlijke zaak betreft de stalking van Benno Mus. Benno heeft het gevoel achtervolgd te worden, maar wil geen persoonlijke details geven . Samen met Jack probeert Marit er achter te komen waarom Benno hen heeft ingehuurd. Is er een verband tussen Benno en de dood van Pieter Siemons? Het blijkt dat het beroep van privé-detective niet zonder gevaar is. Met hulp van rechercheur Dix Boeks komt de zaak tenslotte tot een oplossing. In BM5 behandelt ED Vermeulen een actueel onderwerp, waarover nog veel zal worden geschreven en gesproken. Ook een belangrijk element in het boek is in hoeverre een privé-detective haar cliënt moet beschermen en tot klant houden, ook als er een strafbaar feit kan zijn gepleegd. In de vorige boeken van ED Vermeulen komen steeds een aantal zaken aan bod, waardoor de boeken naar mijn mening wat chaotisch overkomen. Dat is bij BM5 niet het geval. Het boek is veel meer in evenwicht. Ik vind dit boek een aanrader, en hoop dat ED Vermeulen op deze weg verder gaat.

 13. – 4 sterren – De andere boeken van Bureau Marit bestaan normaal uit drie verhalen ,maar dit deel bevat maar een verhaal.Hier maken we kennis met Marit Johansen die eigenaar is van een detectivebureau Marit is ,omdat de broer van Marit uit het detective bureau stapt is Marit op zoek na een vervanger deze vindt ze in Jack Stevens wat tevens haar minnaar is.Op een dag komt er bij Marit een man binnen die het gevoel heeft dat deze wordt gevolgd. doordat deze man erg geheimzinnig doet worden Marit en Jack gedwonnen op verder onderzoek te gaan doen.tijdens dit onderzoek stuiten Marit en Jack op bepaalde dingen die ze voor zich moeten houden zodat ze anders hun klant verliezen. in dit boek haalt de schrijfster een gevoelig onderwerp aan waar nog veel over gesproken kan worden.Het verhaal is goed geschreven waarin een groep mensen het heft in eigen hand nemen ook voor de slachtoffers is er aandacht kortom een mooi boek met een gevoelig onderwerp wat vrij actueel is .het boek leest makkelijk zeker de moeite waard om op een middag uit te lezen.

 14. Dit boek laat zien dat jij ook een schrijfster bent die met 1 verhaal weet te boeien. Je houdt de spanning er goed in, dat vind ik altijd prettig bij een boek. Het moet niet voorspelbaar zijn en dat is het zeker niet. Ook dit boek lees je achter elkaar uit. Het onderwerp is (helaas) actueel de laatste tijd, altijd een ondergeschoven kindje geweest, maar het krijgt nu de aandacht. Blijf schrijven Esther!

 15. Voor het eerst in aanraking gekomen met Bureau Marit. Het boek viel mij op doordat in de titel mijn naam stond. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen, wat een heerlijk boek. bedankt. Op naar deel 2!!

 16. Hi Esther, zoals je weet in de vakantie in ons mooie huis BM5 uitgelezen Omdat het nu 1 verhaal was kon ik me er meer in verliezen en verdiepen dan de vorige BM. Ik merk dat je daardoor als schrijfster ook dieper op het onderwerp in kan gaan. Het onderwerp zelf is niet het makkelijkst en word goed beschreven vanuit Marit en Jack maar ook van de andere hoofdrolspelers. Dapper om je hier zo goed in te verdiepen en de achtergronden van deze problematiek te doorgronden. Ik vind het een leerzaam, romantisch, spannend boek. Zeker de laatste hoofdstukken zijn heel spannend en heb ik achter elkaar uitgelezen. Het heeft me zeker nog even beziggehouden en ben benieuwd naar het volgende deel!! Lieve groeten

 17. Regenachtig weer, prima !!! lekker lezen en binnen no time waan ik mezelf in de wereld van Marit. Perfecte combinatie van spanning en romantiek.

 18. Wat een leuk en spannend boek. Dit was mijn Bureau Marit boek. Maar ik kan niet wachten om de andere delen te lezen!

 19. Marianne Rijkenberg-Maste

  Deel 5 van bureau Marit uitgelezen . Weer opnieuw genoten van dit verhaal. Spannend , verrassend en met n vleugje romantiek. Wederom een geweldig boek om te lezen ik zou zeggen op naar deel 6 kan niet wachten…

 20. In een ruk deel 5 uitgelezen…..je hebt jezelf weer overtroffen Esther!!! groetjes

 21. Mieke Schepens Blogspot

  – 4sterren – (blog graaggelezen.blogspot,nl, bruna, ako, dizzie.nl, goodreads) -“Ik heb begrepen dat de eerdere boeken van deze auteur steeds uit drie verhalen bestaan, in tegenstelling tot dit boek. Eén verhaal en ik denk dat het een goede keuze was, gezien het onderwerp. Dat is een onderwerp dat om aandacht vraagt. Een origineel onderwerp!
Het verhaal gaat over het bestrijden van pedofilie en pedoseksuelen. Dat gebeurt op een wel heel bijzondere manier. Het is geloofwaardig neergezet, zul je zien. Je vraagt je niet af of het wel werkelijk zo zou kunnen, want dat lijkt er wel op!
Uiteindelijk leiden de handelingen tot een dodelijk ongeval.
De slachtoffers van pedofilie komen, behalve de daders, in dit verhaal zeker aan bod. Goed dat er aandacht voor is.
Dit is een goed geschreven verhaal, wat je door de helderheid vlot kunt lezen. Alle karakters zijn goed uitgewerkt en het ontbreekt zeker niet aan spanning, niks overdreven maar wel door het hele verhaal voelbaar.
Hier en daar had ik zelfs medelijden met de misdaadbestrijders in het verhaal (er ontstaat zoveel leed door de misdaden die pedofielen en pedoseksuelen begaan).
 ‘ACTUS NON FACIT REUM NISI MENS SIT REA’
(Een daad maakt een persoon niet schuldig tenzij de geest schuldig is)

Ook voor de romantiek heeft deze auteur plaats gelaten in het verhaal. De hoofdpersoon, Marit Johansen staat op het punt een grote verandering in haar leven aan te brengen, mede door alle gebeurtenissen neemt ze een besluit. Mooi om dat te kunnen volgen op deze manier.
Een minpuntje in het boek vond ik het wat kleine lettertype. Ik ben groter gewend. Maar dat houdt niet in dat ik niet benieuwd ben naar het verdere leven van Marit Johansen en haar Rotterdamse Bureau MaRiT. Dat zou ik ook in dit kleinere lettertype lezen. Pluspunten: Spannend, hedendaags, Fantasierijk, origineel”

 22. Freelance journaliste- “Voor liefhebbers van spannende detectives zonder al te gewelddadige saus is dit het betere smulwerk! Marit is een vrouw die stevig in haar schoenen staat, maar beslist niet gevoellos is. Verder speelt het zich af in Rotterdamse wijken die door de gemiddelde auteur nauwelijks benut worden, zoals het Noordereiland en Vreewijk. Origineel dat dit nu wel gebeurt. Rotterdam is immers meer dan de Coolsingel.”

 23. Recherche Rotterdam He Esther. Ik hoop dat mn reactie niet te laat komt. Ik heb genoten van je boek. Heerlijk plot en onverwachts tot het einde. Eigenlijk stond er niets in dat niet zou kunnen. 1 kleine opmerking. Bij de politie Rotterdam krijgen alleen zeden- en familierechercheurs een jaarlijkse mentale checkup bij de psycholoog. Anderen via maatschappelijk werk. Maar voor het boek is dat niet echt belangrijk. Ik stuur je manuscript zsm terug. Groet en een fijne dag.

 24. Originele detective met een flinke dosis couleur locale Thrillerschrijven is momenteel een trending topic in Nederland. Het lijkt wel of ´iedereen´, inclusief BN´ers en Literaire Schrijvers, bezig is met het schrijven van een spannend boek of er net een geschreven heeft. Uitgeverijen worden overspoeld met manuscripten terwijl zij capaciteit en budget hebben voor hooguit een paar spannende boeken van eigen bodem. Schrijvers wiens manuscripten niet door de selectie komen, zullen moeten beslissen hoe en in welke vorm zij hun pennenvruchten willen laten verschijnen. In papier of als e-book. Bij een pod-uitgeverij of in eigen beheer. Esther Vermeulen koos ervoor om haar detective-serie Bureau Marit geheel in eigen beheer uit te geven. Ze schrijft de boeken, neemt het gehele uitgeefproces voor haar rekening en verzorgt daarnaast ook de marketing, promotie en verkoop. Een bewonderenswaardige prestatie die duidt op enthousiasme, bevlogenheid en doorzettingsvermogen. In 2010 verscheen het eerste deel van de serie Bureau Marit, Niets is wat het lijkt en alles is precies zoals het is. Deze maand verscheen De bizarre dood van Peter Siemons, het vijfde deel over detective Marit Johanson. In dit deel staat ze voor een lastig dilemma. Ze voelt zich in vele opzichten aangetrokken door haar partner in crime Jack Stevens. Deze aantrekkingskracht is wederzijds. Desondanks heeft Marit het idee dat deze de goede samenwerking op professioneel gebied in de weg staat. Bovendien heeft Jack als zakenpartner een paar fikse minpunten. Ze twijfelt of hij wel geschikt is als partner in haar detective bureau. Ze besluit het er op te wagen, vooral omdat hij de enige geschikte kandidaat is. De nieuwe klant die zich heeft aangediend is niet van plan het werk gemakkelijk te maken voor Marit. Benno Mus heeft het gevoel gevolgd te worden en zegt geen idee te hebben waarom of wie. En dat is de informatie waar Marit en Jack het mee moeten doen. Ze besluiten te posten bij zijn huis en Benno te observeren tijdens zijn dagelijkse wandeling met de hond door het park. Ongeveer tegelijkertijd wordt Dix Boeks, rechercheur bij de Rotterdamse politie en goede vriend van Marit, voor een raadsel gesteld. Op de stoep van het ziekenhuis is een ernstig gewonde man achtergelaten met een bizarre verwonding en vers getatoeëerde letters in zijn nek. Het uitgangspunt van De bizarre dood van Peter Siemons is origineel en goed bedacht. Een groepje mensen besluit, om voor hen goede redenen, er voor te zorgen dat pedofielen nooit meer kinderen kunnen misbruiken. De oplossing die zij bedenken is onomkeerbaar, effectief en strafbaar. ED Vermeulen werkt dit uitgangspunt goed uit. Hierbij komt ze vanzelf uit bij ethische dilemma’s over burgers die voor eigen rechter spelen. Ze zet je aan het denken over de vraag naar wie de sympathie moet uitgaan. Naar het slachtoffer dat dader wordt of naar de dader die slachtoffer wordt? Marit is een interessant personage, die zich van alles voorneemt vooral met betrekking tot haar partner Jack om zich er vervolgens niet aan te houden. Het lukt haar niet om hem op afstand te houden en enkel een professionele band met hem te hebben. Het is moeilijk te begrijpen waarom Marit hier zo ingewikkeld over doet. De ‘love-interest’ tussen Marit en Jack geeft een chicklit sausje aan het verhaal. Het is jammer dat ED Vermeulen niet door een ‘erkende’ uitgeverij wordt uitgegeven. Haar verhalen zijn er inhoudelijk goed genoeg voor. Een redacteur zou dan de nodige begeleiding kunnen geven. ED Vermeulen heeft een soepele schrijfstijl die er voor zorgt dat het verhaal prettig wegleest…

 25. Cees van Rhienen - Thrillzone

  FORUM CRIMEZONE; Van Cees van Rhienen, 16-04-2014 “Lezersrecensie Bureau MaRiT5, De bizarre dood van Pieter Siemons Waardering: 4 sterren In Rotterdam en omstreken zijn de meeste bewoners inmiddels wel bekend geraakt met het bureau van privédetective Marit Johansen. Als protagonist van auteur ED Vermeulen, waakt ze als een haan over haar kippen over de veiligheid van menig burger. ED Vermeulen, die in het dagelijkse leven zal reageren als je Esther roept, heeft haar serie herkenbaar gemaakt door een aantal kenmerkende onderdelen. Maar in al haar delen gaat het vooral om het leven van Marit Johansen, een jonge dynamische en ondernemende vrouw die het aandurft om volledig zelfstandig haar bureau te runnen. Inmiddels is het vijfde deel verschenen en voor het eerst zal dit gevuld zijn met één verhaal in plaats van de gebruikelijke drie. Bureau MaRiT / BM5 luistert naar de titel De bizarre dood van Peter Siemons. Marit Johansen krijgt een vermeende nieuw klant op bezoek die haar om bescherming vraagt tijdens zijn dagelijkse wandeling met zijn hondje in het Zuiderpark. Na het eerste gesprek laat Benno Mus een wat vreemde en merkwaardige indruk op haar achter maar de schaarste aan opdrachten geeft haar geen andere keus dan de opdracht accepteren. Met haar collega en minnaar Jack Stevens observeren ze beide de wandelingen van Mus maar kunnen de eerste dagen niets verdachts ontdekken. Toch blijft Mus om hun bescherming vragen. Een tweede verhaallijn richt de spot op een trio dat als geheim genootschap opereert om door geplande en gerichte acties ouders en kinderen te beschermen tegen ongewenste mannelijke aandacht. Ondanks de zorgvuldigheid kunnen ze niet voorkomen dat er toch een dodelijk slachtoffer valt, wat nooit hun bedoeling is geweest. De bizarre dood van Peter Siemons is een verhaal waarin het bestrijden van de pedofilie volop aan bod komt. Daarnaast belicht de auteur ook de gevolgen voor slachtoffers en hun omgeving. In die afwisselende, soms egoïstische dan weer emotionele en schrijnende setting moet gezocht worden naar daders waarvan niet direct vaststaat of het uiteindelijk ook geen slachtoffers betreft. Soms lijkt het diffuus en daarom onduidelijk maar gaandeweg overwint de duidelijkheid en vallen steeds meer stukjes op hun plek. Daarmee wordt dan ook transparant dat in die situaties de daders eigenlijk ook slachtoffers zijn. Daar is overigens niet mee gezegd dat begrip voor daad en daders een logisch gevolg is. Met het besluit om na vier boeken die ieder bestaan uit meerdere verhalen, toch voor één verhaal te kiezen, treedt Esther Vermeulen schoorvoetend uit de voor haar zo vertrouwde comfortzone. Toch is alle onrust die hiermee ontstaat onterecht. Want met De bizarre dood van Peter Siemons, bewijst ze dat met haar talent niets mis is. Schijnbaar zonder enige moeite staat er een gestructureerd verhaal waarin gaandeweg steeds meer duidelijk wordt. Vanuit meerdere perspectief worden ook meerdere kanten belicht wat de complexiteit van dit eeuwenoude probleem alleen maar bevestigd. Daarbij wordt een uitgebalanceerde dosis spanning gevoegd die het noodzakelijke leesplezier naar een acceptabel niveau tilt. Met de kanttekening dat na de auteur, het nu tijd is voor Marit Johansen om haar comfortzone te verlaten en meer de spanning in haar leven en de wereld op te zoeken. Maar dit begin is een goede eerste stap gebleken…” Eindoordeel: 4 sterren Spanning: 3 sterren Plot: 4 sterren Leesplezier: 3 sterren Schrijfstijl: 4 sterren Originaliteit: 4 sterren Psychologie: 2 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl