“Je hebt voetbalsituaties en situaties die voortkomen uit vechten, Ik zie liever een voetbalsituatie”   Johan Cruijff

 

“…Gespannen liet hij zich meevoeren naar dat onheilspellende geluid, zich realiserend dat het niet langer een kortstondig opstootje was. Hij had de verkeerde beslissing genomen, ineens wist hij het heel zeker. Versteend door angst werd hij voortgedreven…”

In het Kralingse Bos in Rotterdam vindt een grimmige confrontatie plaats. Als privédetective Marit Johansen van een beroemd filmechtpaar een ogenschijnlijk ongevaarlijke opdracht accepteert, begeeft ze zich in een subcultuur waarvan de buitenwereld het bestaan niet kent. Op haar geheimzinnige speurtocht kruist haar pad zich met dat van Dix Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam, die haar waarschuwt voorzichtig te zijn. Samen met haar collega’s in crime, de eigenzinnige Jack Stevens en de aan een rolstoel gekluisterde Olaf, lijken de vele nachtelijke uurtjes in het Erasmus MC beloond te worden. Of is niets wat het lijkt en is haar zoektocht nog niet ten einde?

Reviews op de cover:

‘Ik word eigenlijk nooit vrolijk van criminaliteit in Rotterdam, maar dit boek doorbreekt dat gevoel. Ik hoop dat er meer verhalen volgen.’                                                                                                                                                                                       Alex van der Plas – Changemanager Nationale Politie landelijk programma aanpak Ondermijning / voormalig Commissaris eenheid Rotterdam

‘In mijn tijd als voorzitter van Sparta kwamen deze uitwassen, zoals treffend beschreven, bij de zeer trouwe aanhang van het Kasteel gelukkig niet voor.’                                                                                                                                                            Kees van den Boer – Voormalig voorzitter Sparta

‘Superspannende MaRiT! Je blíjft lezen, tot alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.’                                                             Marja Boedart – Freelance journalist AD Rotterdams Dagblad

 

 

26 reacties

 1. Reactie van Ria uit spijkenisse:
  Hallo, ik wil graag even iets kwijt aan Esther Vermeulen.
  Wat een geweldige en gezellige boeken schrijf je, zo herkenbaar allemaal,
  Het Noordereiland en alles in Rotterdam, ik ben er geboren en heb er 19 jaar gewoond.
  Ga nog even door aub met dit soort boeken 📚 ik geniet ervan.
  Dit wilde ik even kwijt.

  Dank je wel, Ria!

 2. Alle 8 delen van bureau Marit gelezen. Geweldig goed geschreven en vol spanning. Ook de levendige beschrijving van Rotterdam en het Noordereiland is mooi, je ziet het zo voor je!
  Hoop dat er nog vele delen mogen volgen.
  Misschien zou er ooit nog een TV serie van gemaakt kunnen worden. Ga dan zeker kijken!!

 3. In mijn mening, het beste boek tot nu toe. Esther heeft zich weer heel goed verdiept in deze voor haar nieuwe wereld van voetbal hooliganism. In de proloog wordt je meteen in het verhaal getrokken, terwijl in de hoofstukken die volgen alles zich gaat ontwikkelen. Je denkt dat je weet wie de dader is, maar dan ineens….? Esther weet heel goed de “spanning” en “ontspanning” te creeeren en af te wisselen. Je voelt je zelf ontspannen in de huiskamer van de zussen in Hillegersberg, je zou erbij willen zijn. Marit’s relatie met Dix en Jack is erg leuk beschreven en ik blijf hopen dat in de toekomst Marit en Jack het romantisch nog eens gaan proberen.

 4. Sanna Stieperaere via FB

  “Een van mijn lievelingsschrijfster, en vooral ook de enige niet-Vlaamse auteur die in lees, heeft een nieuwe knaller uit! Allemaal lezen want ik zou graag willen dat ze in de Vlaamse winkels ook beschikbaar is!”

 5. Romeijno via bol.com:
  Ik heb het boek de Slag,..gelezen , aan 1 stuk.
  Ik vond het tot nu toe de beste die geschreven is. De schrijfstijl is toegankelijk en spannend en de plots in het verhaal die iedere keer een wending maken waren voor mij een verrassing en zo hoort het.
  Denken dat je het weet , maar toch is het weer anders dan je denkt!
  De voetbalwereld/ hooligans is voor mij ( als geen voetbalkenner) nu duidelijker geworden.
  Daar heeft de schrijfster me een goed beeld van gegeven. Ondanks de harde wereld waarin de hooligans leven , zie je ook een kameraadschap en liefde voor elkaar naar voren komen.
  Dit is een kijkje in hun wereld die ik zelf niet zo snel zou nemen, maar me heeft verrast in het boek.
  Echt een groot compliment en eerlijk gezegd zou ikzelf benieuwd zijn naar een volgend verhaal/BM.
  Dus bij deze BM , “de Slag” is spannend, romantisch, intrigerend, mooie dialogen en verslavend om te lezen.
  Ik wacht met spanning op de volgende BM

 6. @TruusLeest
  Vorig jaar gaf Rienke van @biebwestland de volgende leestip. De serie @BureauMaRiT geschreven door Esther Vermeulen. De verhalen spelen in en rond Rotterdam. Inmiddels heb ik deel 8 uit en kan zeggen dat ook in dit deel niemand is wie hij lijkt #Feyenoord #Hooligans #ikleesthuis

 7. Marianne van Seters, RTV Lansingerland

  Structuur
  De slag in het Kralingse Bos begint, net als de twee vorige boeken in de Bureau MaRiT-serie (De Huismeester en Het kattenpension), met een proloog (de confrontatie van de voetbalhooligans in het Kralingse bos). Die proloog maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Daarna volgen korte hoofdstukjes, die vanuit verschillende personages worden verteld.

  Verhaal:
  Privé detective MaRiT Johansen wordt naast haar werk als privé detective ingezet bij politieverhoren. In het Kralingse Bos zijn voetbalrellen uitgebroken tussen voetbalhooligans van de harde kern van Feijenoord en die van Utrecht.
  Bij deze rellen wordt een persoon gedood en een ander levensgevaarlijk gewond.
  De overleden voetbalhooligan was een vriend van de harde kern.
  Wie kan hem gedood hebben? Was het een ongeluk?
  De man die in coma ligt is een acteur; hij was géén voetballiefhebber.
  Wat deed hij op de plaats delict? Leidt hij een dubbelleven?

  Marit wordt betrokken bij het onderzoek naar de daders.Daarbij komt ze tot de ontdekking dat de harde kern van Feijenoord bestaat uit een divers publiek met verschillende achtergronden. En dat de voetbalwereld toch een machowereld is.
  Gelukkig is er naast spanning, ook plaats voor humor, zoals in de scenes over de knipperlichtrelatie van Marit met Jack. En ook Dix kan ze moeilijk vergeten. Wanneer hij een relatie krijgt met een nieuwe medewerkster voelt Marit toch iets van jaloezie.

  De Slag in het Kralingse Bos is prettig leesbaar.
  Regelmatig wisselt het perspectief, zodat het verhaal van meerdere kanten wordt belicht.
  Het verhaal heeft een actueel thema en blijft spannend tot het einde.
  ===============

 8. Boudewijn Warbroek, Redactie magazine van Feyenoord

  HOOLIGANS IN GEVECHT recensie van Boudewijn Warbroek, Redactie Hand in Hand van De Feyenoorder:
  Het is alsof de duvel ermee speelt.
  De in januari overleden schrijver- journalist Rob Vente leek een patent te hebben op detectiveboeken met Feyenoord in de hoofdrol. Uitgerekend in de maand na zijn tragische dood verscheen een vergelijkbare uitgave in een heel andere reeks.
  De geboren Rotterdamse Esther Vermeulen werkt sinds enkele jaren aan een serie boeken over de Rotterdamse privédetective Marit Johansen. Net als bij Rob Vente, spelen de verhalen zich af in Rotterdam of directe omgeving.
  Het toeval wil dat in de nieuwe, achtste uitgave Feyenoord centraal staat. Of beter gezegd: een groep Feyenoord-hooligans.
  ‘De slag in het Kralingse Bos’, zoals het boek heet, gaat over een bosgevecht tussen aanhangers van Feyenoord en FC Utrecht. De afspraak is uitgelekt, met als gevolg dat veel ‘meelopers’ naar het park komen. Zij gooien rookbommen en molotovcocktails, je ziet geen hand meer voor ogen. Mede daardoor loopt het gevecht vreselijk uit de hand. In het Rotterdamse kamp valt een dode. Eén jongen raakt in coma.
  Schrijver Esther Vermeulen heeft in en om De Kuip het nodige veldwerk gedaan. Ook heeft zij gesproken met leden van de harde kern. Daardoor heeft zij de sfeer van de hooliganwereld aardig onder woorden weten te brengen. Grappige bijkomstigheid is dat het prettig leesbare boek is omwikkeld met een plastic afzetlint van de politie. Een aanrader voor liefhebbers van het genre.

 9. PaolaW uit Spijkenisse

  Gestart met lezen en niet meer gestopt tot grote ergernis van mijn gezinsleden. Zo van, laat mij met rust ik zit te lezen! Super spannend van het begin tot het einde. Fijn om lekker helemaal in het verhaal te zitten en de wereld om je heen even te vergeten.

 10. “In ‘De slag in het Kralingse bos’ krijgt Marit weer een bizarre aanvraag en voor ze het beseft bevindt Marit zich tussen de harde kern supporters van Feyenoord en vraagt ze zich af wat er toch gebeurd is met George, de zoon van het filmechtpaar. Ze wil hoe dan ook erachter komen wat er met hem gebeurd is.

  Persoonlijk heb ik totaal niks met voetbal en al helemaal niks met rellen. Wat ik erg knap vind is dat Esther je, aan de hand van Marit, mee neemt naar de wereld van de harde kern supporters. Op deze manier val je van de ene in de andere verbazing en sommige stukken uit het boek hadden ook zeker waargebeurd kunnen zijn.

  Door de makkelijke woordenschat en de korte hoofdstukken leest deze thriller weer als een trein. Wat ik ook erg leuk vind is om de vaste personages, zoals Jack, Dix en Olaf, terug te zien. Dit voelde meteen vertrouwd aan en het was net alsof ik weer oude vrienden tegen kwam.

  Ik heb weer genoten van dit achtste deel in de Bureau MaRiT-serie. Dit is een serie die nooit gaat vervelen!”

  Bryan Fohler / Koukleum.nl

 11. “…Dat de auteur altijd veel research doet is bekend, en ook in dit deel is dit goed zichtbaar. Ze geeft hiermee een inkijk in een subcultuur waar niet iedereen bekend mee is. En ook al is de lezer geen voetbalfan, dit thema is spannend genoeg om te kunnen genieten van deze detectiveroman…” Wendy Wennings / Vrouwenthrillers.nl

 12. “De slag in het Kralingse Bos is samenvattend weer een prettig leesbaar verhaal voor een breed publiek..”
  Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️, ½ ⭐️
  Cees van Rhienen op FB – Wat Cees leest / Thrillzone

 13. Ha Ester heb je laatste boek de slag in het kralingse bos met veel plezier gelezen zie uit naar een volgende boek
  Een trouwe fan 👴🏻Bob

 14. Jan Jongerius RTV Albrandswaard – Steevast op Zondag –
  “Ik heb het boek met belangstelling en achter elkaar uitgelezen .Een boeiend en aan-
  grijpend verhaal met een heel herkenbare omgeving als de stad Rotterdam”

  Jan Jongerius / studio RTV Albrandswaard

 15. Heidi via FB “Geweldig mooie verhalen. 💕 Ik geniet er elke keer weer van.❤”

 16. John via Bol:
  Bericht van de koper
  “Goed geschreven verhalen. Lees ze meerdere keren”

 17. Rosaline via FB: “Het boek uit! Vol spanning gelezen. Mooi beeldend geschreven . Heerlijk boek!!”

 18. Mjsch via bol.com: “Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen! Vond het spannend en zat helemaal in het verhaal. Het verhaal houd je vast van begin tot eind! Mooi kijkje in de voetbal hooligan wereld met een vleugje romantiek. Heel boeiend net als de andere boeken van Esther Vermeulen.”

 19. Indra via FB: “De slag om het Kralingse bos net uitgelezen.
  Ik vond het begin even wennen.
  Al het voetbalgebeuren is niet zo mijn ding.
  Het verhaal boeide wel en al snel had ik de smaak te pakken.
  Mooi en onverwacht einde maakte het boek compleet.”

 20. ‘Superspannende MaRiT! Je blíjft lezen, tot alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.’
  Marja Boedart – Freelance journalist AD Rotterdams Dagblad

 21. ‘Ik word eigenlijk nooit vrolijk van criminaliteit in Rotterdam, maar dit boek doorbreekt dat gevoel. Ik hoop dat er meer verhalen volgen!’
  Alex van der Plas – Changemanager Nationale Politie landelijk programma aanpak Ondermijning / voormalig Commissaris eenheid Rotterdam

 22. Review van Kees van den Boer / voormalig voorzitter Sparta: ‘In mijn tijd als voorzitter van Sparta kwamen deze uitwassen, zoals treffend beschreven, bij de zeer trouwe aanhang van het Kasteel gelukkig niet voor.’

 23. Anneke via FB: “Net deel 8 van Bureau MaRiT weer verslonden.
  Een heuse pageturner waarin je als lezer een paar x volslagen op het verkeerde been wordt gezet.”

 24. Marja Boedart / journalist AD: “Afgelopen weekend mocht ik het gloednieuwe boek van schrijfster Esther Vermeulen in ontvangst nemen, plus (eerder) een review schrijven op de achterflap! Superspannend boek, dat je in 1 adem uitleest 😍👍🏻”

 25. Ik wil het boek graag lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl