“Ter nagedachtenis aan mijn vader die liever ‘pooierbakken’ wegsleepte dan kleine auto’s, want die mensen konden hun geld wel beter gebruiken”

De wijkagent van Het Noordereiland in Rotterdam..

Maandagmorgen 25 maart 2019

Het is een rustige ochtend als ik in lunchcafé FADI’S onder het genot van een cappuccino met een heerlijk stukje Baklava, Martin, de bevlogen wijkagent van het Noordereiland, ontmoet.

Het café is gevestigd op de Van der Takstraat op het Noordereiland in Rotterdam, waar ook het denkbeeldige kantoor van privé-detective Marit Johansen uit de inmiddels 7-delige Bureau MaRiT-reeks zich bevindt. Ik neem een kijkje achter de schermen van een op het oog idyllische eiland van waaruit Marit haar spannende speurtochten begint. Maar klopt de fictie met de werkelijkheid? Martin, de wijkagent van het Noordereiland met wie ik een afspraak heb, is nog in gesprek met twee dames van humanitas. Ik bestel vast een cappuccino bij de goedlachse Fadi, die er met haar heerlijke gerechten een trouwe klantenkring op nahoudt…Ga naar het volledige artikel..

 

Het verloren manuscript, een leuke naam voor een nieuw boek, maar dit keer geen fictie… 

Een update.. “Ter beoordeling van mijn zesde Bureau MaRiT De HuisMeester stuurde ik een aantal manuscripten met een retourenvelop inclusief postzegels, aan een recensent en een rechercheur van de Forensische Opsporing. De envelop van de recensent kwam netjes retour, maar zonder inhoud! De envelop leek te zijn opengemaakt en zag er gefomfaaid uit. Helaas leidde navraag bij de dienstdoende postbode tot niets. Ook PostNL was niet erg hoopvol gestemd. Om het tweede manuscript veilig te stellen vroeg ik de rechercheur om op de achterkant van de retourenenvelop het adres van het politiekantoor te vermelden. Hopelijk een goed afschrikmiddel. Komt goed, was het antwoord. Tot mijn verrassing werd de envelop, inclusief manuscript, een paar dagen later persoonlijk met de politiebus bezorgd. Over service niets te klagen!”

Inmiddels is het ‘verloren’ manuscript nog steeds niet opgedoken en is de kans verkeken om als eerlijke vinder een rol te spelen in De HuisMeester. Maar misschien is dat wel beter zo, als je liever niet als slachtoffer van de huismeester wilt eindigen. In ieder geval hoop ik dat de dader heeft genoten van De HuisMeester en heel misschien voor een volgende editie een bezoekje aan de boekhandel brengt..

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl