“Ter nagedachtenis aan mijn vader die liever ‘pooierbakken’ wegsleepte dan kleine auto’s, want die mensen konden hun geld wel beter gebruiken”

P E R S O O N L IJ K  T I N T J E:
  • Persoonlijke boodschap en/of gesigneerd? Bestel deze detective bij BOL en stuur tegelijkertijd een berichtje naar info@bureaumarit.nl met daarin uw naam en uw persoonlijk bericht. Uw boodschap komt voorin het boek te staan. Zo krijgt deze spannende detective een persoonlijk tintje. Ook een origineel cadeau door bij bol.com het bezorgadres van een vriend of vriendin op te geven (uitsluitend voor De slag in het Kralingse Bos).
  • Deze detective wordt geleverd met politielint!

(Op het moment zijn de hardcopies BM 1 t/m BM 7 uitverkocht, deze zijn nog wel te bestellen bij boekwinkeltjes.nl of bij BOL.com tegen een gereduceerde prijs, het e-boek en het luister-boek zijn overal verkrijgbaar)

Deel 8 De slag in het Kralingse Bos van Esther Vermeulen is oa verkrijgbaar via BOL.COM of via de lokale Boekhandel. Alle detectives zijn inmiddels ook als Ebook en als Luisterboek verschenen. PRIJS: paperback € 15,95 plus € 4 verzendkosten, Ebook € 6,95, Luisterboek € 9,95.


Inmiddels zijn er al veel goede recensies verschenen.. Klik op menu-item Detectives voor de reacties!

‘Superspannende MaRiT! Je blíjft lezen tot alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.
Marja Boedart – Freelance journalist AD Rotterdams Dagblad

Impressie van het signeren:

 

persbericht BM8 web

PERSBERICHT De slag in het Kralingse Bos

Lancering nieuwste deel succesvolle Rotterdamse detectivereeks

Barendrecht, 8 januari 2020

De spannende proloog beschrijft een confrontatie in het Kralingse Bos. Privédetective Marit Johansen die woont en werkt op het Noordereiland, ontvangt een telefoontje van een beroemd acteursechtpaar om een bizar ongeluk te onderzoeken. Als een achtervolging in het Erasmus Medisch Centrum op niets uitloopt, zoekt zij naar antwoorden in een voetbalkantine waar ze echter niet op veel medewerking kan rekenen.

Dit achtste deel De slag in het Kralingse Bos van de Bureau MaRiT-reeks geschreven door Esther Vermeulen, speelt zich af in het centrum van Rotterdam. Spanning wordt afgewisseld met soms humoristische dialogen tussen Marit en haar eigenzinnige collega in crime, Jack Stevens, met wie ze een knipperlichtrelatie heeft. Ook Dix Boeks, rechercheur bij de Rotterdamse politie en voormalig partner, speelt een grote rol bij haar zoektocht naar de waarheid.

Mede dankzij het kijkje van de auteur achter de schermen van de Rotterdamse Mobiele Eenheid geeft het verhaal een realistisch beeld van de gevolgen van zinloos geweld. De detectives zijn afzonderlijk leesbaar. Het zijn prettig leesbare, spannende detectives waarin maatschappelijke thema’s niet geschuwd worden, zoals dierenleed in Het KattenPension, gameverslaving in De HuisMeester of pedofilie in Een Fatale Vergissing.

NOTE: ONLINE verkrijgbaar bij bol.com of te bestellen bij de lokale boekhandel .

————————————————————————————————————————————

LOUTER TOEVAL?

Wat inspireert ons? Het dagelijkse nieuws, verhalen van collega’s, familie en vrienden, radio, televisie, social media? Vaak onbewust speelt de ‘buitenwereld’ een rol in ons dagelijks doen en laten.

Bestaat er dan ook zoiets als toeval? Soms leidt een aanhouding van bijvoorbeeld een verkeersovertreder tot een arrestatie wanneer blijkt dat de overtreder gezocht wordt voor een groter vergrijp.

Ook auteurs kunnen hierover meepraten. Toen de Nederlandse auteur Gerard Hormann in oktober 2001 werd verzocht naar het politiebureau te komen dacht hij in eerste instantie dat het om een biografie ging. Maar wat bleek? Hij werd daar ondervraagd over zijn boek Dubbel bedrog gepubliceerd in 1999, dat verhaalt over de Utrechtse serieverkrachter die in dezelfde periode actief was, in de jaren 1995/1996 (en in 2001) Pas in 2014 is de dader opgepakt doordat hij zijn DNA moest afstaan door een fietsendiefstal. Toentertijd vond men het verhaal van Hormann wel erg geloofwaardig. Zijn reactie: ‘Mijn God, ze zijn het spoor volledig bijster’.

De Bureau MaRiT detectives zijn fictief en vaak ontstaan door een gevoel van verwondering of door een gevoel van onmacht. Het is als het ware een manier om gebeurtenissen of gedachten te verwerken.

Bureau MaRiT deel 4 Een Hete Dood, gepubliceerd in het voorjaar van 2014 en een jaar eerder geschreven. De vriendin die het verhaal nakeek stuurde mij een artikel uit de Telegraaf, sectie buitenland, met de kop ‘Duitsers sterven in sauna’. De plot voor een verhaal, mijn verhaal! Lezers vonden een saunabezoekje nadien toch wel spannend.

.

Of, het bericht van RTV Rijnmond van 13 augustus 2017, met de kop ‘Rotterdammer ontvoerd, mishandeld en gewond achtergelaten bij ziekenhuis’ Het Maasstad welteverstaan. Bureau MaRiT deel 5 Een Fatale Vergissing beschrijft deze gebeurtenis in de proloog. Ik schreef het in mei 2014.

Mijn laatste detective deel 7 van de Bureau MaRiT-reeks Het KattenPension gepubliceerd medio 2018 beschrijft een meedogenloze kattenbende. Ik had de plot al in mijn hoofd toen ik hiervoor onderzoek deed op internet. Ik stuitte op een artikel in een Belgische krant van 30 augustus 2016 met de lugubere titel: ‘Omaatje maakt bontjassen met katten van de buren’. Het kon dus echt?

Ik denk niet dat de volgende Bureau MaRiT deel 8  De slag in het Kralingse Bos  in dit rijtje met toevalligheden thuishoort, maar dat heeft weer een andere reden…

Hoop dat je nieuwsgierigheid nu is gewekt?

—————————————————————————————————————————————————————

@medio 2016 Het verloren manuscript, een leuke naam voor een nieuw boek, maar dit keer geen fictie… 

Een update.. “Ter beoordeling van mijn zesde Bureau MaRiT De HuisMeester stuurde ik een aantal manuscripten met een retourenvelop inclusief postzegels, aan een recensent en een rechercheur van de Forensische Opsporing. De envelop van de recensent kwam netjes retour, maar zonder inhoud! De envelop leek te zijn opengemaakt en zag er gefomfaaid uit. Helaas leidde navraag bij de dienstdoende postbode tot niets. Ook PostNL was niet erg hoopvol gestemd. Om het tweede manuscript veilig te stellen vroeg ik de rechercheur om op de achterkant van de retourenenvelop het adres van het politiekantoor te vermelden. Hopelijk een goed afschrikmiddel. Komt goed, was het antwoord. Tot mijn verrassing werd de envelop, inclusief manuscript, een paar dagen later persoonlijk met de politiebus bezorgd. Over service niets te klagen!”

Inmiddels is het ‘verloren’ manuscript nog steeds niet opgedoken en is de kans verkeken om als eerlijke vinder een rol te spelen in De HuisMeester. Maar misschien is dat wel beter zo, als je liever niet als slachtoffer van de huismeester wilt eindigen. In ieder geval hoop ik dat de dader heeft genoten van De HuisMeester en heel misschien voor een volgende editie een bezoekje aan de boekhandel brengt..

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl