Rondje Rotterdam met Simon Stokvis

Rondje Rotterdam met Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier de artiest) is een soort theatervoorstelling “op een touringcar”. Door heel Rotterdam, naar Delfshaven, naar Spangen en naar de Reus van Rotterdam. Kortom, een ludieke stadstour in luxe touringcar door Rotterdam onder leiding van Simon Stokvis. Simon heeft niet alleen bijzondere informatie over Rotterdam, ook zingt hij zijn bekende liedjes, zoals “Rotterdam wordt wakker”. Ook leuk om dit te combineren met een bezoekje SS Rotterdam.

ETEN OP HET SS ROTTERDAM

Op een unieke historische locatie in Rotterdam. Voor fijnproevers en culinaire kenners, voor liefhebbers van grillgerechten en gezellige eters of voor een kleine hap op het terras.  Ook in combinatie met leuke aanbiedingen

Omstreden Documentaire doet muziekwereld schudden op zijn grondvesten

(Een onderwerp dat ook wordt behandeld in Een Fatale vergissing, Bureau MaRiT deel 5)

Gisteravond werd de aangrijpende documentaire Leaving Neverland op tv uitgezonden. Als het aan de regisseur Dan Reed ligt is er geen enkele twijfel: Michael Jackson was een pedofiel. Maar de Britse filmmaker wilde geen film maken over een dader, maar over de slachtoffers, Wade Robson en James Safechuck. Hoe komen twee volwassen mannen en hun families in het reine met hun verleden?

Na het zien van deze docu vraag je je af of er nog meer beroemdheden slachtoffer van de King of Pop zijn geworden, zoals Home Alone-acteur Macaulay Culkin, die op 10-jarige leeftijd ook benaderd werd door Jackson en zijn vriend werd, maar die tot op heden alle misbruik heeft ontkend, net als in eerste instantie Robson en Safechuck.

Staan beroemdheden boven de wet? Zijn ze kwetsbaarder door alle mediagekte inherent aan hun beroep of juist machtiger? Welk uitgangspunt laat je in dit geval het zwaarste wegen, zijn geweldige vernieuwende muziek, of het feit dat deze zanger waarschijnlijk pedofiel was? In een interview met Rolling Stone claimt Dan Reed dat zowel Wade Robson als James Safechuck geen geld hebben ontvangen voor hun bijdrage in de documentaire, mede dankzij de popster hebben ze zelf een succesvolle carriere opgebouwd. Heeft het daarom zolang geduurd eer ze de publiciteit opzochten met hun bekentenis? Beide mannen hadden veel aan hem te danken (ook hun eigen familie was verblind door Neverland), maar tegen welke prijs? Hun trauma stak de kop op toen ze zelf geconfronteerd werden met het ouderschap.

 

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl