Esther Danielle Vermeulen

Esther Vermeulen signeert Het KattenPensionWelkom op mijn site! ik ben Esther Danielle Vermeulen (ED Vermeulen), auteur van de detectiveroman-reeks Bureau MaRiT die zich afspeelt in Rotterdam en omstreken. Inmiddels zijn er 8 delen verschenen, die los van elkaar te lezen zijn.

Op het moment staat het schrijven even op een laag pitje. Toch hoop ik ook weer een BM 9 uit te brengen, alleen weet ik nog niet wanneer.. Bedankt voor uw geduld.

Een belangrijk onderdeel van het schrijven is de research. Het bijzondere daarvan is dat ik mag praten met rechercheurs van verschillende disciplines, waardoor ik me goed kan inleven in de verschillende verhalen. Ik werk parttime bij een IT-bedrijf en kan mijn financiële baan goed combineren met het schrijverschap. Ik heb economie gestudeerd op de HES in Rotterdam, een stad waar ik geboren en getogen ben en die een grote rol speelt in mijn boeken. Ik omschrijf de serie als CRIME in een avontuurlijk jasje, spannende momenten afgewisseld met een lach een traan en een vleugje romantiek.  
Over de boeken: De eerste 5 delen en deel 8 heb ik zelf uitgegeven onder de naam ED vermeulen Books. Vanaf 2015 heeft Veltman Uitgevers deel 1 tm 7 uitgegeven. Het is een mooie serie geworden waar ik erg trots op ben.

Hoewel elk boek een eigen onderwerp heeft, zoals dierenleed in Het KattenPension, gameverslaving in De HuisMeester, of pedofilie in Een Fatale Vergissing lopen de (liefdes)perikelen van Marit Johansen, de prive-detective waar het allemaal om draait, als een rode draad door de serie. Haar detectivebureau bevindt zich op het Noordereiland in Rotterdam, waar sinds kort een filiaal in Hillegersberg is bijgekomen, in het landhuis van de gezusters Havics.

  • Dank ben ik o.a. verschuldigd aan:
  • Imre, mijn steun en toeverlaat, die deze bijzondere website voor mij heeft ontworpen en de promotie via de diverse media regelt. 
  • Eelco Romeijn van POI Creatives  heeft een aantal korte films gemaakt, o.a. over mijn bezoek aan het Noordereiland en onlangs een impressie tijdens het signeren van mijn nieuwste Boek ‘De slag in het Kralingse Bos’.
  • Herman Vissia, eigenaar van ByeleX, heeft mij ‘Buzztalk‘ ter beschikking gesteld, een promotietool waarvan ik dankbaar gebruik maak.
  • De politie Rotterdam, voor hun vertrouwen en bereidheid om mij een kijkje achter de schermen te gunnen, waardoor de research wel heel bijzonder wordt.
  • Iedereen die mij bijstaat met raad en daad bij de promotie van de serie!
  • En niet te vergeten, dank ik degenen voor wie is schrijf. Het enthousiasme van de LEZER is voor mij de inspiratiebron om door te gaan.

Vorig jaar is deel 8 van Bureau MaRiT: De slag in het Kralingse Bos verschenen. Ik hoop dat de lezer weer zal genieten van deze detective, al is het begin misschien iets heftig, het blijft een echte Bureau MARIT.  Tipje van de sluier: Marit begeeft zich in een subcultuur waarvan de buitenwereld het bestaan niet kent.. 

Wordt vervolgd maar weer…

Esther

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl