Dit jaar staat er weer een hoop te gebeuren. Allereerst in maart de herziene uitgave van BM5 “De bizarre dood…” , met de nieuwe titel “Een fatale vergissing”. Een absolute aanrader als je het boek nog niet hebt gelezen. In september zal de nieuwe BM7 “Het KattenPension” verschijnen. Inmiddels zit mijn taak er bijna op. Het boek is geschreven en moet in maart ingeleverd worden bij de uitgever. Maar allereerst leest mijn goede vriendin Astrid elk nieuw uit te geven boek, en zo ook onlangs BM7. Als Astrid het “goedkeurt’ dan weet ik dat het goed is. Ze is (opbouwend)kritisch, eerlijk en er is weinig dat aan haar aandacht ontsnapt. Taaltechnisch, inhoudelijk, ze ziet het. Zelfs nu deze taak inmiddels aan de uitgever is voorbehouden, leest ze met plezier als eerste het nieuwe deel. Haar oordeel is mij dierbaar. Ook nu weer was ik erg zenuwachtig toen ze zich waagde aan ‘Het KattenPension”. Toen die zaterdag het verlossende appje kwam, kon ik voor het eerst sinds maanden opgelucht ademhalen. Het is gek, maar ook al is dit mijn zevende detectiveroman en ben ik na het woordje EINDE altijd voldaan en voorzichtig tevreden, de onzekerheid blijft. Nu is het een feit, Het KattenPension komt er aan, voor mensen met een sterke maag. Toch is het weer een echte Bureau MaRiT, met een lach en een traan, spanning, liefde en humor met tussen de regels door feitjes over politie en dierenwereld, hopelijk een waardevolle toevoeging. Kortom weer veel leesplezier voor een rustig avondje. Met innige dank aan Astrid, die altijd tijd heeft voor Marit. Wordt vervolgd…