Wil je weten waar ‘De slag ik het Kralingse bos’ over gaat?
ZIE het leesfragment op Vrouwenthrillers.nl

Van jongs af aan was ik een fan van Daphne du Maurier, een Brits schrijfster (1907 – 1989) van oa spannende en hedendaagse romans uit Cornwall. Haar boeken zijn o.a. verfilmd door Alfred Hitchcock, de meester van suspense. Onlangs is er een remake verschenen van REBECCA, een verhaal waarvoor ik toentertijd speciaal toestemming aan mijn Engelse lerares heb gevraagd om dit op mijn boekenlijst te mogen zetten. Ook JAMAICA INN mocht op de lijst staan, niet heel verwonderlijk want het zijn behoorlijke pillen. Maar wat een heerlijke spannende boeken. Door het hele verhaal heen wekt de sfeer de verwachting dat er elk moment iets vreselijks kan gebeuren. Ook DON’T LOOK NOW verfilmd met Donald Sutherland is zo’n klassieker, nog grimmiger en o zo spannend. Misschien heb ik je nu toch nieuwsgierig gemaakt?

———————————————————————————————————————————————————————————

Een greep uit diverse reviews over de Bureau MARIT boeken:

 • Vrouwenthrillers.nl Wendy Wenning over BM7 Het KattenPension:“Ondanks dat het hoofdthema al snel te vermoeden is heeft dit heeft geen invloed op de spanningsboog en heeft de auteur genoeg wendingen verwerkt om de lezer te blijven verrassen. Van de serie Bureau MaRit is dit deel een van de spannendste delen en heeft fragmenten die passend zouden zijn in een thriller.
  Alles samengevat heeft Vermeulen weer een zinderende detectiveroman neergezet, compleet met de ingrediënten spanning, romantiek en een doordringend hoofdthema”

 • ThrillZone.nl  Cees van Rhienen over BM: “Sociale bewogenheid auteur spettert via Marit van de pagina’s
 • Hebban.nl  Cees de Beer: “In BM5 behandelt ED Vermeulen een actueel onderwerp, waarover nog veel zal worden geschreven en gesproken. Ook een belangrijk element in het boek is in hoeverre een privé-detective haar cliënt moet beschermen en tot klant houden, ook als er een strafbaar feit kan zijn gepleegd. Ik vind dit boek een aanrader, en hoop dat ED Vermeulen op deze weg verder gaat”
 • Leuke recente reactie van Heidi: een mooi compliment voor de auteur!
  “Ik ben verslaafd geraakt aan de boeken van Marit Johansen en kijk dus al met veel plezier uit naar het nieuwe boek. 
 • En van Sanna Stieperaere via FB over Bureau MARIT, waar ik het natuurlijk helemaal mee eens ben 🙂
  “Een van mijn lievelingsschrijfster, en vooral ook de enige niet-Vlaamse auteur die in lees, heeft een nieuwe knaller uit! Allemaal lezen want ik zou graag willen dat ze in de Vlaamse winkels ook beschikbaar is! Verzenden vanuit NL is nogal kostelijk 🤭
 • Bryan Foyler van Koukleum.nl heeft een leuke recensie geschreven over De slag in het Kralingse Bos, te lezen op zijn boekenblog Koukleum.nl  “Dit is een serie die nooit gaat vervelen” Lees ook zijn eerdere reviews over de Bureau MARIT-serie.

 • Nog eentje over BM8: HOOLIGANS IN GEVECHT recensie van Boudewijn Warbroek, Redactie Hand in Hand van De Feyenoorder: Het is alsof de duvel ermee speelt.
  “De in januari overleden schrijver- journalist Rob Vente leek een patent te hebben op detectiveboeken met Feyenoord in de hoofdrol. Uitgerekend in de maand na zijn tragische dood verscheen een vergelijkbare uitgave in een heel andere reeks.
  De geboren Rotterdamse Esther Vermeulen werkt sinds enkele jaren aan een serie boeken over de Rotterdamse privédetective Marit Johansen. Net als bij Rob Vente, spelen de verhalen zich af in Rotterdam of directe omgeving.
  Het toeval wil dat in de nieuwe, achtste uitgave Feyenoord centraal staat. Of beter gezegd: een groep Feyenoord-hooligans.
  Schrijver Esther Vermeulen heeft in en om De Kuip het nodige veldwerk gedaan. Ook heeft zij gesproken met leden van de harde kern. Daardoor heeft zij de sfeer van de hooliganwereld aardig onder woorden weten te brengen. Grappige bijkomstigheid is dat het prettig leesbare boek is omwikkeld met een plastic afzetlint van de politie. Een aanrader voor liefhebbers van het genre”
 • Mieke Schepens heeft een leuke recensie geschreven over Het KattenPension, te lezen op haar boekenblog ‘Graag Gelezen’ (Zie de laatste recensie 4*)

 

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl