Bureau MaRiT De Zwarte Weduwe Cover

DE ZWARTE WEDUWE: “Het pad der verleiding moet niet lichtzinnig worden betreden”

“De lucht zag dreigend donkergrijs boven het Haringvliet. Er was die ochtend slecht weer voorspeld, maar zij dacht dat het wel mee zou vallen en dus had hij toch besloten om de geplande zeiltocht door te zetten. Het was geen loos alarm geweest en zijn angstige voorgevoel werd bewaarheid, maar toen waren ze al te ver van de veilige kust verwijderd…”

Er is inmiddels een halfjaar verstreken sinds de veelbelovende start van het detectivebureau van Marit Johansen ‘Bureau MaRiT’ gevestigd op het Noordereiland in Rotterdam, maar de opdrachten blijven uit. Het blijkt slechts stilte voor de storm, want Marit raakt verwikkeld in een ingewikkelde affaire met Jack, een collega privé-detective, omdat zij nauw moeten samenwerken als geloofwaardig echtpaar op het landgoed van een gepensioneerde landeigenaar met een wel heel verleidelijk dienstmeisje. Omdat de karakters van beide privé-detectives nogal eens botsen, verloopt deze raadselachtige opdracht vrij stroef, totdat uiteindelijk het gevaar hun meningsverschillen verdrijft. Ondertussen krijgt Marit van een rijk echtpaar de vraag om hun verloren zoon op te sporen, een opdracht die meer blijkt te zijn dan een bijzondere speurtocht alleen. Ook Dix, een bevriend rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, heeft een op het eerste gezicht opwindende opdracht voor haar, totdat Marit zelf de touwtjes in handen neemt en zo een veilige grens passeert. Gelukkig krijgt zij naast de assistentie van de aanvankelijk onwillige Jack, hulp uit onverwachte hoek. Zal zij het er zonder kleerscheuren afbrengen bij haar spannende zoektocht naar de waarheid over een vrouw die de dubieuze bijnaam ‘de Zwarte Weduwe’ draagt?

Bureau MaRiT is een spannende detectiveroman met diepgang, drama, humor en mysterie en is het tweede boek van de Bureau MaRiT-reeks, geschreven door ED Vermeulen, een bevlogen schrijfster. BibliotheekNetwerk ZHZo: Het boek is vlot en beeldend geschreven en je zit er dan ook meteen midden in. Er zit humor en spanning in en ook nog een vleugje romantiek. Wat wil je nog meer! De personages gaan snel voor je “leven” en de omgeving zie je ook voor je. Het is spannend en onderhoudend en je wilt graag weten hoe het afloopt. Na het woordje -Einde- wil je eigenlijk meteen door naar het volgende deel…” Een mysterie om te lezen!

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl