Bureau MaRiT Een Hete Dood Cover

‘EEN VOOROORDEEL IS ALS EEN MENING ZONDER KENNIS’

“…Het zweet gutste van zijn voorhoofd, van zijn oksels langs zijn brede lijf, maar hij merkte het niet. Door paniek bevangen, keek hij wild om zich heen, terwijl hij ondertussen de zweetdruppels uit zijn ogen wreef. Er moest een oplossing zijn, dit was te onzinnig voor woorden. Krampachtig probeerde hij na te denken, maar zijn gedachten waren troebel. Met zijn droge tong proefde hij zijn mond, voelde zijn opgezwollen keel. Hij moest water hebben, dit was niet langer goed voor zijn gezondheid. Die allesverzengende hitte. De warmte waarvan hij normaal zo kon genieten, leek nu veranderd in een bloeddorstige vijand. Hij moest vluchten uit deze nachtmerrie…”

Het detectivebureau Bureau MaRiT van privé-detective Marit Johansen bestaat alweer bijna twee jaar en inmiddels weten de klanten het adres op het Noordereiland in Rotterdam wel te vinden. Een echtpaar uit Crooswijk klaagt steen en been over hun beschadigde Toyota en schijnen ook al te weten wie de dader is. Onder het mom van een romantisch weekendje in Hotel New York krijgen Marit en haar collega-vriend Jack Stevens de opdracht een zogenaamd ontrouwe echtgenote te schaduwen, maar tot hun ontzetting blijkt er heel wat meer aan de hand te zijn. Ondertussen heeft Dix Boeks, een bevriend rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, Marits hulp ingeroepen om een mysterieuze dood te onder-zoeken, maar is het wel een zaak voor de politie en wie is de geheimzinnige beller?

Een Hete Dood is een vlot geschreven detective vol spanning, diepgang, humor, mysterie en een vleugje romantiek. Esther Danielle Vermeulen heeft economie gestudeerd op de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Geïnspireerd door haar vader die bij de politie Rotterdam werkte en door schrijvers als A.C. Baantjer, Arthur Conan Doyle en Daphne du Maurier, begon zij met het schrijven van detectives die zich vaak afspelen in de omgeving van Rotterdam, haar geboorteplaats.

Ps. Dit deel is helaas uitverkocht. Alleen via het contactfomulier op deze site kan de verzamelaar het boek nog bestellen (zolang de voorraad strekt)

15 reacties

 1. Recensie Een hete dood, Esther Vermeulen door Carina|Gepubliceerd 16 november 2017 – onlybyme
  Een hete dood is deel 4 van de Bureau Marit serie. Een echte detective met twee grote verhaallijnen.

  Inhoud
  In een hete dood zijn twee spannende verhalen vernuftig door elkaar geweven. In het ene verhaal is Joop op een trieste wijze omgekomen in een sauna. We komen erachter dat hij een dubbelleven leidt. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, maar door zijn katholieke achtergrond heeft hij nooit voor zijn werkelijke geaardheid durven uitkomen. In zijn vrije tijd, onder het mom van zakenreizen, ontmoet hij zijn homoseksuele partner Marcel in zijn vakantiehuis en kan hij werkelijk zijn wie hij is. Marcel is echter de eerste verdachte, als Joop dood in de sauna is gevonden, omdat hij Joop in de sauna gevonden heeft.

  In het andere verhaal, dat er doorheen speelt, gaat het ook over vreemdgaan. De privé-detectives Marit en Jack, die samen een affaire hebben, hebben de opdracht gekregen van een man om zijn vrouw te schaduwen in een hotel. Ze moeten onderzoeken of Laura daadwerkelijk een minnaar heeft. Dit verhaal krijgt echter een volledig andere wending, als Ria, de vriendin van Laura, ook in het hotel blijkt te zijn en er onheilspellende dingen gebeuren.

  Waarom is Joop vermoord? Is het Marcel of moeten we de dader zoeken in het gezin van Joop? En wat had Ria in het hotel te zoeken? Waarom wil ze afrekenen met haar vriendin Laura?

  Persoonlijke Leeservaring
  Carina: De hete dood las lekker weg, door de combinatie van een spannend plot met een vleugje romantiek erdoorheen. Ook had het af en toe verrassende wendingen, waardoor het boeiend bleef. Soms vond ik echter wel, dat er iets teveel details beschreven werden, waardoor ik wel eens iets minder zin kreeg om verder te lezen, maar gelukkig maakten de onverwachte gebeurtenissen dit weer goed.

  Als rode draad door de twee verschillende verhalen speelt het thema jaloezie en dat geeft het boek een bepaalde diepte. Het zet je aan het denken over relaties en de norm dat je elkaar altijd trouw zou moeten zijn. Dit boek laat echter de keerzijden zien van deze norm. Joop kan daardoor niet echt zijn, wie hij is, en voor mij geeft dit boek een diepere boodschap door, namelijk een oproep tot de vrijheid om meer jezelf te mogen zijn, en hier eerlijk voor uit te komen, hoe je geaardheid ook is.

  Laura wordt als bezit van haar man gezien, maar betekent echte liefde dat je elkaars bezit bent? Gaat liefde niet veel meer over de combinatie van een goede communicatie met elkaar waarin je elkaars eigenheid en vrijheid respecteert, als de relatie niet goed blijkt te werken?

  Kortom, een spannende detective, met een vleugje diepgang en stof tot nadenken.

 2. Als de eigenzinnige privédetective Marit Johansen van het gelijknamige detectivebureau Bureau MaRiT en haar minnaar en collega Jack Stevens een romantisch weekend in Hotel New York doorbrengen, wordt de rust wreed verstoord door een mysterieuze vrouw met dubieuze bedoelingen. Ondanks het koele jaargetijde houdt een hete dood in een vakantiepark in Zeeland de gemoederen flink bezig. Dat er heel wat meer aan de hand is wordt Marit al snel duidelijk als ze van een bevriend rechercheur een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren.

 3. Wat een geweldig boek! Het verhaal is zo mooi geschreven waardoor je het als een film voor je ziet! Een feest van herkenning zoals Esther de locaties beschrijft in het boek. Je wordt helemaal meegenomen in de belevenissen van Marit die het ene moment spannend en dan weer romantisch is. Een boek wat je niet kan laten liggen!

 4. Bryan van De wereld van Bryan

  Aangezien ik graag boeken lees van Nederlandse auteurs was ik zeer benieuwd naar de “Bureau MaRiT-serie”. Aangezien deze boeken los te lezen zijn kreeg ik deel 4 en deel 6 opgestuurd. Van deel 6 zal ik binnenkort een recensie maken. Toen ik beide boeken binnen kreeg kon ik niet wachten om te starten met deel 4 Marit Johansen is de eigenaresse van het gelijknamige detectivebureau Bureau MaRiT, ze is recht voor de raap, eigenwijs en ze bijt zich vast in elke zaak. Als ze samen met haar collega en tevens minnaar Jack een ontspannen en romantisch weekend door brengen in het mooie en luxe Hotel New York, wordt hun verblijf op brute wijze verstoord door een vrouw met mysterieuze en in eerste instantie onbekende bedoelingen. Wat is hier aan de hand? In een vakantiepark in Zeeland is er ook iets aan de hand, daar beleeft een man, ondanks het frisse jaargetijde, een hete dood. Deze man wordt dood gevonden in de sauna van zijn vriend. Deze zaak houdt de mensen in Zeeland flink bezig, ook Marit vertrouwt het niet en ze heeft een heel raar gevoel over deze “hete dood”. Al snel krijgt Marit van haar goede vriend Dix, die in het dagelijks leven rechercheur is, een aanbod wat ze gewoonweg niet kan weigeren… Toen ik begon in dit boek zat ik al snel goed in het verhaal, alleen merkte ik dat op ongeveer de helft van het boek mijn aandacht verslapte, maar richting het einde van het boek werd dit weer helemaal goed gemaakt en was het verhaal razend spannend. Wat ik ook erg fijn vond, waren de verwijzingen die soms in het boek aanwezig waren, dit werd mooi aangegeven door een sterretje (*). Dit maakte het boek nog begrijpelijker te lezen. Als je niet de gehele serie wilt lezen (vanaf deel 1) is dat bij deze serie ook geen enkel probleem, het boek is erg goed te lezen als standalone. Helaas vond ik de karakters niet zo heel diep uitgewerkt in dit boek, het kan natuurlijk zo zijn dat als je de hele serie leest je meer van het privéleven van bijvoorbeeld Marit komt te weten, maar daar durf ik op dit moment geen antwoord op te geven. Ik kan jullie wel vertellen dat ik heel benieuwd ben naar het andere boek wat ik van Esther Vermeulen ontvangen heb, deze zal ik dan ook zeer zeker op korte termijn gaan lezen.

 5. Hoi, Esther Een paar dagen geleden deel 4 uitgelezen, en het was top! persoonlijk vond ik dit deel beter dan de vorige delen, dus dat beloofd wat voor deel 5…! Ga zo door! En ik blijf lezen…! Groetjes Patricia

 6. Esther Vermeulen Wat een opluchting Niet fijn die gedachte, zo is het verhaal ontstaan Enkele maanden terug zijn er 3 mannen in een sauna in Duitsland op mysterieuze wijze overleden, artikel stond in de Telegraaf. Fictie wordt werkelijkheid?

 7. Ik moest dit weekend nog aan je boek denken toen ik even dacht dat de deur van de sauna niet makkelijk openging. (hij klemde gewoon een beetje) pffff hihihi

 8. Deel een al uit nu met deel 2 bezig, ze zijn echt heel leuk en een goed verhaal. TOP!

 9. Ik heb de hele serie gekregen om te lezen op mijn vakantie. Ga zo beginnen aan deel 3 voor je gevoel zou het zo maar echt kunnen zijn juist ook omdat ik bij de politie heb gewerkt. Heel goed in elkaar gezet, met cases die gebeurd kunnen zijn. Heb niet een keer het idee gehad nou wat een onzin zeg dit kan helemaal niet. Een aanrader om te kopen en te lezen!

 10. Hallo Esther. Nogmaals dank voor BM4. Heel leuk om zo’n boek te winnen. Toevallig was ik een paar maanden terug in Hotel New York en laat ik nou ook gesnuffeld hebben in het boekenwinkeltje. Tijdens het lezen zag ik het allemaal voor me. Een erg leuk decor voor een spannend verhaal. Dit is zo’n boek dat je expres langzamer gaat lezen omdat het zo jammer is als het uit is. Je bent erg goed in sfeer scheppen, het is alsof je er zelf bij bent. Omdat je aandacht besteed aan de psychologische kant van de misdaad, kun je je tijdens het lezen inleven in de achtergronden van de daders. De interacties tussen Marit, Jack en Dix geven het verhaal een romantisch tintje. Ik hoop stiekem dat Marit een weg vindt om met Jack een serieuze relatie te beginnen. En nu begint het wachten op BM5. Ik wens je veel succes met schrijven en ben benieuwd…. Met hartelijke groeten,

 11. Hallo Esther, eindelijk deel 4 van Bureau Marit . In een ruk uitgelezen !!!!! Wat een heerlijk verhaal om te lezen ik heb wederom genoten Ik ben fan van je !!!!! Er zijn nog maar weinig boeken die ik zelf koop, maar die van jou staan in mijn boekenkast Ik zou zeggen op naar deel 5 schrijfs ze !!!!!! Hartelijke groetjes

 12. Hey Esther, ik kon niet stoppen met lezen. Erg spannend! Je schrijft echt super met onverwachte twists. Groetjes, Erik

 13. Hoi Esther, Net deel 4 uitgelezen! Was weer een pageturner ik heb het achter elkaar uitgelezen. Lekker spannend ook. Ik was trots op mezelf dat ik al snel op de juiste dader zat van de hete dood, hihi! Ook vind ik het leuk dat je meerdere verhaallijnen gebruikt, al met al moet ik nu dus weer heel lang wachten op deel 5:-P Ik heb al een volgend boek klaarliggen hoor, Khaled Hosseini. Jij nog veel plezier met Inferno,als je daar na deze maand tijd voor hebt!! Schrijfse aan deel 5 he! Hihi Groetjes en bedankt Anneke

 14. Crimezone Forum over Bureau MaRiT: “Een absolute aanrader als je van detectives houdt”

 15. Hi Es, blijft toch een privilege dat ik nu al BM4 heb mogen lezen. Ik zat er direct weer helemaal in en voor mij de spannendste tot nu toe. Geweldig zoals je al die karakters tot de verbeelding laat spreken en wat gaat het er “heet” aan toe! Een Topper !!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl