Bureau MaRiT Een Hete Dood Cover

‘EEN VOOROORDEEL IS ALS EEN MENING ZONDER KENNIS’

“…Het zweet gutste van zijn voorhoofd, van zijn oksels langs zijn brede lijf, maar hij merkte het niet. Door paniek bevangen, keek hij wild om zich heen, terwijl hij ondertussen de zweetdruppels uit zijn ogen wreef. Er moest een oplossing zijn, dit was te onzinnig voor woorden. Krampachtig probeerde hij na te denken, maar zijn gedachten waren troebel. Met zijn droge tong proefde hij zijn mond, voelde zijn opgezwollen keel. Hij moest water hebben, dit was niet langer goed voor zijn gezondheid. Die allesverzengende hitte. De warmte waarvan hij normaal zo kon genieten, leek nu veranderd in een bloeddorstige vijand. Hij moest vluchten uit deze nachtmerrie…”

Het detectivebureau Bureau MaRiT van privé-detective Marit Johansen bestaat alweer bijna twee jaar en inmiddels weten de klanten het adres op het Noordereiland in Rotterdam wel te vinden. Een echtpaar uit Crooswijk klaagt steen en been over hun beschadigde Toyota en schijnen ook al te weten wie de dader is. Onder het mom van een romantisch weekendje in Hotel New York krijgen Marit en haar collega-vriend Jack Stevens de opdracht een zogenaamd ontrouwe echtgenote te schaduwen, maar tot hun ontzetting blijkt er heel wat meer aan de hand te zijn. Ondertussen heeft Dix Boeks, een bevriend rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, Marits hulp ingeroepen om een mysterieuze dood te onder-zoeken, maar is het wel een zaak voor de politie en wie is de geheimzinnige beller?

Een Hete Dood is een vlot geschreven detective vol spanning, diepgang, humor, mysterie en een vleugje romantiek. Esther Danielle Vermeulen heeft economie gestudeerd op de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Geïnspireerd door haar vader die bij de politie Rotterdam werkte en door schrijvers als A.C. Baantjer, Arthur Conan Doyle en Daphne du Maurier, begon zij met het schrijven van detectives die zich vaak afspelen in de omgeving van Rotterdam, haar geboorteplaats.

Ps. Dit deel is helaas uitverkocht. Alleen via het contactfomulier op deze site kan de verzamelaar het boek nog bestellen (zolang de voorraad strekt)

Bureau MaRiT
Spannende Rotterdamse detectiveroman met een vleugje romantiek.

Een spannende reeks detectiveromans, meeslepend en actueel met een vleugje romantiek.

Los leesbaar, voor vrouwen en mannen.

Laatste berichten
RECENSIE

‘Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige gruwelijke thriller, maar gewoon wil ontspannen met een leuk en spannend boek’

Wendy Wenning, VrouwenThrillers.nl